Băut şi fără permis, un tânăr din Telciu a furat un autoturism și a provocat un accident!

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați sâmbătă despre faptul că pe raza localității Telciu a avut loc un accident rutier.

„La fața locului polițiștii au găsit două autoturisme avariate și abandonate în apropierea unui drum comunal, din localitate. Proprietarului unuia dintre autoturisme a relatat polițiștilor faptul că autoturismul i-a fost sustras, de către persoane necunoscute. În urma investigațiilor efectuate, la scurt timp, polițiștii l-au identificat pe un tânăr, de 20 de ani, din Telciu, bănuit de comiterea faptei. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că acesta ar fi sustras autoturismul care era parcat în apropierea unui bar, nefiind încuiat și cu cheile în contact. Totodată, a condus autoturismul aproximativ 2 km, după care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, parcat regulamentar, în dreptul unui imobil. Accidentul s-a soldat cu avarierea ambelor autoturisme”, se arată în informarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul bănuit de furt nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe, furtul în scop de folosință și distrugere.

 

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, polițiștii vă recomandă:

 

Parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri in care pot fi observate in permanenţă .

 

O metodă eficientă de siguranță  ar fi marcajul geamurilor, ramelor de la uşi, a componentelor demontabile cu un număr de identificare personal, de obicei cu nr. de înmatriculare. Aceasta măsură  reprezintă o descurajare pentru hoţi, deoarece componentele marcate sunt mult mai dificil de vândut, iar șansele  ca autorii să fie  identificați sunt mai mari.

 

Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel ușurați munca hoților în valorificarea ei.

 

Nu lăsaţi la vedere la vedere in autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.

 

Montați pe maşina dumneavoastră  sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice - blocarea volanului, a pedalelor.

 

Sesizați la 112 orice acţiune suspectă din perspectiva infracțională.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5