Un tânăr de 15 ani a furat o maşină, din Bistriţa, lăsată cu cheia în contact! A fost prins la Gura Humorului!

Marţi, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Bistrița, a sesizat prin 112 faptul că, în noaptea de 17/18 februarie, i s-a sustras autoturismul pe care l-a lăsat parcat în apropierea locuinței. Valoarea autoturismului este de aproximativ 13.000 euro.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au demarat de îndată verificările, iar ca urmare a investigațiilor efectuate, au identificat un tânăr de 15 ani, din Fălticeni, județul Suceava, bănuit de comiterea faptei. Totodată, au stabilit faptul că tânărul ar fi sustras autoturismul din parcarea unui bloc, unde se afla parcat, neasigurat, cu cheia în contact și a plecat cu acesta înspre Suceava. Pe raza orașului Gura Humorului, a fost implicat într-un eveniment rutier, fiind identificat la volanul autoturismului sustras de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Matţi dimineaţa, îm jurul orei 7,40, adolescentul a acroşat cu maşina un autobuz, iar după impact nu a oprit. Tânărul a fost prins la un centru de dezmembrări auto, unde voia să predea maşina.

Autoturismul a fost recuperat și restituit păgubitului, iar cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.

*** 

 

 

Hoții profită de neglijență!

Pentru a preîntâmpina comiterea furturilor de și din auto, polițiștii vă recomandă să țineți cont de câteva recomandări:

 

  • Chiar dacă ieșiți din autoturism pentru puțin timp, NU lăsați autoturismul deschis și neasigurat!

 

  • Parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri în care pot fi observate în permanenţă;

 

  • Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel ușurați munca hoților în valorificarea ei.

 

  • Dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului;

 

  • Nu lăsaţi la vedere în autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.

 

  • Montați pe maşina dumneavoastră  sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice - blocarea volanului, a pedalelor.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5