BEJ: Operatorii de date din secţiile de votare au dreptul să întrebe la câte scrutine votaţi. E o procedură normală!

         Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, judecătorul  Liliana Tertiş, a precizat că cele mai multe întrebări venite din partea alegătorilor au vizat faptul dacă operatorii de date au dreptul să intrebe persoanele dacă votează atât pentru Parlamentul European, cât şi pentru Referendum.

         ”Unii spun de ce operatorii de calculator îi întreabă dacă votează la două scrutine, alţii că de ce nu îi întreabă. Noi avem date de către Biroul Electoral Central inclusiv circulare şi decizii, care spun în mod clar modalitatea în care operatorul de calculator trebuie să procedeze în momentul în care alegătorul se prezintă la urne. El trebuie să scaneze şi să introducă de două ori CNP-ul. Nu o face în mod electoral, fiindcă el anunţă preşedintele biroului secţiei de votare şi spune că respectiva persoană doreşte să voteze la ambele scrutine pentru a-i pregăti atât listele, cât şi buletinele de vot. E o precedură normală şi firească”, a declarat preşedintele BEJ, Liliana Tertiş. 

Au existat şi situaţii în care alegătorii au spus că doresc iniţial să voteze la ambele scrutine, dar s-au răzgândit între timp, îniante de luarea buletinelor de vot. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5