Biblioteca Judeţeană deschide Filiala „Sever Ursa”, la Maieru. Centrul Cultural Catehetic, inaugurat în prezenţa Mitropolitului Andrei

Duminică, 27 decembrie, a treia zi de Crăciun, Parohia Ortodoxă Maieru, coordonată de părintele Dan Cismaş, îşi serbează hramul bisericii, Sfântul Arhidiacon Ştefan. Cu acest prilej va fi inaugurat Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Arhidiacon Ştefan”. În cadrul acestuia va funcţiona Biblioteca ce poartă numele ilustrului profesor Sever Ursa, întemeietorul Muzeului „Cuibul Visurilor” din Maieru. Biblioteca va fi filială a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, managerul acesteia, Ioan Pintea, declarându-ne că filiala va beneficia de cărţi care vor bucura sufletul cititorilor.
Manifestările vor debuta la ora 9.30 cu Sfânta Liturghie, săvârşită de Mitropolitul Andrei, urmată de un recital de colinde susţinut de Corala „Armonia” din Constanţa. Centrul Cultural Catehetic va fi lansat în jurul orei 12.30, iar de la ora 16.00, va fi un spectacol de colinde la Căminul Cultural, urmat de „Hora someşană” la Sala de nunţi.
Credincioşii se vor putea închina, în cadrul slujbei arhiereşti, la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Mănăstirea „Sfânta Elisabeta” şi la veşmântul Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, ocrotitoarea copiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5