Bilanț de ziarist, 2022

Mai e mult până la tradiționalul bilanț de sfârșit de an. Totuși, pentru a zăbovi în tihnă asupra activității de ziarist, de articole, de opinii, de știri, de jurnal, de memorii, de reportaj, de-a lungul celor douăsprezece luni, Filiala „Răsunetul” Bistrița- Năsăud, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizează o întâlnire, sub genericul „Timpul ziaristului”, prilej de a depăna, ca dintr-un ghem de zile, rosturile activității oglindite în pagini de ziar, de hârtie sau online, dar și de a spera împreună că viitorul ne aparține, cu toate știrile bune.
În cinstea înaintașilor ziariști, în memoria lui Doru Dinu Glăvan, președinte al UZP, de la a cărui trecere în veșnicie s-a împlinit un an, din încredere în solidaritate profesională, în amintirea reprezentanților de frunte ai ziaristicii românești, încă de la înființare, odată cu înaripatele zile ale anului 1918, printre care Victor Iamandi, Eugen Filotti, viitori miniștri, Ion Minulescu, Cezar Petrescu, printre poeți și prozatori, Pamfil Șeicaru, Samson Abramovici, I.G. Pelz, personalități ale gazetăriei, în amintirea președinților, Heinric St. Streitman ( primul președinte ), Nestor Ignat, decan al Facultății de Ziaristică din București, Vasile Dumitrescu, diplomat, Octavian Paler, redactor -șef la „Cotidianul”, Ion Cumpănașu, director general Agerpres, a Congreselor susținute la București, la Cluj, la Oradea, la care s-au obținut drepturi, s-a militat pentru crearea învățământului superior de practică și teorie a presei, a primei catedre, care a pus bazele viitoarei Facultăți de Ziaristică, a perioadei triste de inactivitate, între anii 1938 până în 1945, dar și din dorința de a cristaliza idealuri comune, specifice părții de țară în care trăim, citim și scriem, îi așteptăm pe membrii noștri, dar și pe cei care se declară simpatizanți ai lumii de ziarist, să participe la dezbaterea noastră, marți, 22 noiembrie, începând cu ora 15.00, la sediul ziarului ”Răsunetul” din Bistrița (str. Petre Ispirescu, 14 C).
Timpul fiecăruia este la fel de bine drămuit și măsurat, cu zgârcenie. Câteodată, însă, merită să rostim „Clipă, oprește-te, ești atât de frumoasă!” și să ne așezăm la un loc pentru a ne privi și a ne vedea cu ochi de ziarist.

Filiala „Răsunetul”, Bistrița- Năsăud a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5