Bine aţi venit acasă, fraţi români, de peste Prut!

A fost expresia patriotică, rostită din suflet şi inimă, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean B-N – Alexandru Pugna la primirea delegaţiei, alcătuită din 47 de membrii din Republica Moldova, la Consiliul Judeţean B-N, în sala de şedinţe, în data de 20 iulie a.c., la ora 9,40, fraţi români care participă la Tabăra de Cultură şi Civilizaţie Românească „Acasă la noi”, ediţia a XX-a, în perioada 18-25 iulie 2016.
Oaspeţii noştri dragi au venit din Despărţământul ASTRA „Doina Răutului”, de pe lângă comuna Gura Căinarului, raionul Floreşti din Republica Moldova şi au fost conduşi cu demnitate de adevărat român de d-na Leşenco Olga – preşedintele Asociaţiei ASTRA „Doina Răutului”, fiind invitaţii de onoare şi de suflet a Despărţământului ASTRA Năsăud condus de către inimosul şi partidul profesor de istorie Ioan Seni din Năsăud.
După salutul de bun venit, aici în judeţul B-N, în Bistriţa şi la CJ B-N s-a vorbit cu multă pasiune, dăruire, multă simţire românească despre relaţiile frăţeşti existente între românii de dincolo şi dincoace de Prut, relevându-se faptul că dorinţa de a fi din nou împreună este un deziderat care va fi îndeplinit şi de generaţia tânără, cât de repede posibil, inclusiv de cei prezenţi în tabără şi în sala de şedinţe.

Aceste frumoase şi minunate gânduri au fost scoase în evidenţă, în opiniile expuse de către vicepreşedintele CJ B-N – Alexandru Pugna, vicepreşedintele CJ B-N – Ioan Ţintean, prof. Ioan Seni – preşedintele De4spărţământului ASTRA Năsăud, Leşenco Olga – preş. Asociaţiei Astra „Doina Răutului”, prof. Leşenco Vladimir – director, profesori, directori şi reprezentanţi ai Astrei din rep. Moldova, inclusiv tineri elevi participanţi în tabără, care au subliniat frumuseţile şi ospitalitatea de care se bucură în judeţul nostru, inclusiv calitatea mâncării servită.
S-au adus mulţumiri tuturor celor implicaţi în acest necesar, util şi de înalt patriotism proiect – CJ B-N, Despărţământul Astra Năsăud, Consorţiul România pentru o Dezvoltare Durabilă – preşedinte prof. Ioan Neagoş, Asociaţia Mesagerii ProNatura – preş. Luiza Iliescu, mulţumiri speciale primind neobositul şi mare compatriot prof. Ioan Seni, cât şi cei din Republica Moldova, care se implică în evenimentul de importanţă istorică, în relaţiile dintre românii din România şi Basarabia (Rep. Moldova).
S-au făcut frumoase şi elocvente schimburi de suveniruri, de ambele părţi, s-au adresat invitaţii reciproce de a continua vizitele de prietenie, cunoaştere şi integrare în lumea europeană.
O manifestare şi un eveniment de mare rezonanţă şi reverberaţie patriotică continuată de 20 de ani şi finalizată, suntem siguri şi credem, prin România cea mare, în hotarele ei fireşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5