Bistriţa-Cernăuţi, sub semnul cărţii

Un grup de scriitori din zona Cernăuţi, însoţiţi de academician Alexandrina Cernov, au fost oaspeţii Centrului German Bistriţa, la o întâlnire cu Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud. În cuvântul de deschidere, dr. Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, a vorbit despre legăturile pe care instituţia pe care o coordonează le are cu Cernăuţiul, dar şi despre tabăra de la Sângeorz Băi din aceste zile, în care, sub coordonarea părintelui Tudor Mudure, 50 de fraţi din Ucraina s-au bucurat de zile frumoase.
Manifestarea a fost coordonată de Andrei Moldovan, preşedintele SS BN, care a prezentat un istoric al scriitorilor din zona Cernăuţi. Au avut apoi intervenţii aplicate despre literatura din Ţara de Sus, scriitorii Elena M. Cîmpan, Icu Crăciun şi Liviu Păiuş. Dintre oaspeţi au luat cuvântul academician Alexandrina Cernov – redactor şef revista Glasul Bucovinei, prof. univ. Ilie Popescu, prof. univ. dr. Ilie Luceac, prof. Eleonora Schipor, Vitalie Zîgrea – redactor şef emisiuni în limba română Radio Ucraina Internaţional, preşedinte al Ligii Tineretului Român „Junimea” din Regiunea Cernăuţi, şi scriitoarea Eugenia Cimborovici Teodoreanu.
A fost o întâlnire sub semnul prieteniei literare, punându-se bazele unor viitoare proiecte între Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud şi Societatea Scriitorilor din Bucovina.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5