Excelenţa Sa Eleonora Moldovan – consulul României la Cernăuţi, la Bistriţa, cu o delegaţie de 20 de scriitori din Bucovina

Zilele următoare, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, Excelenţa Sa Eleonora Moldovan – consulul României la Cernăuţi, alături de academicianul Vasile Tărâţeanu şi o delegaţie de 20 de scriitori, se vor afla la Bistriţa.
"Vineri, 11 septembrie 2015, ora 18,00,la Centrul Cultural German (Casa Argintarului) vom avea o întâlnire cu un grup important de scriitori din Bucovina de Nord - Cernăuţi (Ucraina), în prezenţa consulului României la Cernăuţi. Pe lângă luările de cuvânt oficiale, se va discuta despre cultura română din Bucovina şi va avea loc un recital al celor 20 de scriitori din Cernăuţi" ne-a declarat Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud.
................
Reamintim faptul că în cadrul amplului proiect „Dialoguri culturale”, anul trecut, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, Fundaţia Culturală Casa Limbii Române Cernăuţi, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud au organizat manifestări ample în Ucraina.Vizita a avut loc în cadrul activităţilor de cooperare inter-instituţională şi a cuprins întâlniri oficiale cu reprezentanţii administraţiei Regiunii Cernăuţi, spectacole caritabile, donaţii de carte şi semnarea unor acorduri de parteneriat în domeniul cultural. Preşedintele CJ BN Radu Moldovan a avut în acest sens o întâlnire cu Guvernatorul Regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuryak, o întâlnire protocolară, în cadrul căreia preşedintele CJ Radu Moldovan a transmis sprijinul guvernului român în procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Un rol important în buna desfăşurare a vizitei delegaţiei judeţului nostru l-a avut Consulul General al României la Cernăuţi, Eleonora Moldovan. La propunerea preşedintelui CJ Radu Moldovan, Guvernul Ponta a alocat bani pentru Casa Aron Pumnul din Cernăuţi. Vizitând casa lui Aron Pumnul, unde a stat în gazdă Mihăiţă Eminovici (Mihai Eminescu), premierul a promis să finanţeze din bugetul de stat al ţării reparaţia capitală a clădirii, unde va funcţiona muzeul Mihai Eminescu, precum şi o bibliotecă, filială a Bibliotecii Judeţene Bistriţa-Năsăud. La întoarcerea acasă, Victor Ponta a alocat, prin hotărâre de Guvern, suma de 1.125 mii lei, act normativ publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 825/12.11.2014.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5