Programul de ocupare a persoanelor marginalizate social

În Bistriţa-Năsăud: 40 de contracte de solidaritate

În această săptămână, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a întocmit Programul de ocupare a persoanelor marginalizate social pentru anul 2011.

Potrivit acestui document, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud are ca ţintă pentru anul în curs încheierea a 40 de contracte de solidaritate (prin care instituţia se obligă să acorde tinerilor servicii de mediere şi consiliere profesională, să identifice angajatori de inserţie şi locuri de muncă potrivit pregătirii tinerilor şi să-i plaseze pe locurile de muncă identificate).

Un alt obiectiv al AJOFM B-N constă în plasarea efectivă pe piaţa muncii a 30 de persoane din categoriile defavorizate (tineri proveniţi din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului, tineri singuri cu copii în întreţinere, tineri familişti care au executat pedepse privative de libertate), precum şi acordarea unor servicii de mediere altor 30 de persoane marginalizate social.

Ca pârghie pentru îndeplinirea planului de ocupare a persoanelor marginalizate social, AJOFM B-N va utiliza subvenţionarea locurilor de muncă nou create de către angajatorii de inserţie.

În baza legislaţiei asigurărilor de şomaj, angajatorul poate primi pentru fiecare tânăr încadrat în muncă salariul de bază stabilit la data angajării (dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie), pe durata contractului de solidaritate.

Totodată, în conturile firmelor pot intra sume reprezentând 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, în cazul în care, la expirarea contractului de solidaritate, încadrează persoanele supuse riscului de marginalizare socială, cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5