Bistriţa-Năsăud, am uitat să vă mai spunem: Va fi bine!

Preocupaţi cu cifre statistice înspăimântătoare,  am uitat să fim optimişti şi să privim spre viitor: Va fi bine! Ne punem masca, respectăm regulile de distanţare fizică, nu ne îngrămădim drept toţi prin supermarket, mai mergem şi prin pieţe, pe la ţărani şi să credem că va fi bine. 

Sunt vreo patru luni de la primul caz din judeţ. La început, am umplut geamurile cu desenele copiilor, era tot un curcubeu. 

            Autorităţile nu ne mai spun, probabil au uitat, că va fi şi bine.  Dacă vom crede noi şi vom acţiona ca atare, ascultând de sfaturile medicilor, că specialişti îs peste tot,   ne vom îndrepta şi spre un deznodământ fericit. Nu îi putem acuza pe toţi oamenii că nu respectă reguli, nu le putem pune botniţă copiilor şi să nu îi mai lăsăm să se joace afară, pe lângă bloc, că oricum nu au voie în locurile amenajate.  În schimb, putem noi, adulţii, să nu ne expunem doar cât e necesar.  Ne-a învăţat dl. preşedinte să ne întindem mâinile, ca să avem distanţa „socială”, că de fizică a uitat.

            Probabil că mai multă informaţie nu ne-ar strica, nici pe plan naţional, nici pe plan judeţean. Ştim de mască, să nu ne atingem faţa, să ne spălăm cu săpun, să ne dezinfectăm, să punem clor la uşi, să nu folosim aerul condiţionat în interior – e voie doar în supermarket! Asta a învăţat toată lumea!

Dar nu ştim câte persoane noi testăm zilnic în Bistriţa-Năsăud, câte sunt confirmate pozitiv, câte refuză internarea, când îi considerăm vindecaţi pe cei care au cerut externarea sau care au ieşit din spital în baza acelui Ordin 555/2020 al ministrului Sănătăţii.

            Nu ştim cazurile totale pe localităţi, cazurile active – adică cei care nu sunt încă vindecaţi – pe localităţi, nu ştim localităţile „curate” de CoVid. Nu ştim dacă sunt focare.

            Vă oferim nişte date în care vă spunem că de vreo câteva luni, 10 angajaţi de la ITM au fost infectaţi şi s-au vindecat, la fel cu poliţiştii, jandarmii, cadrele medicale etc.  Practic, vă tot repetăm nişte date, nu vă spunem  nimic de bine, nu vă arătăm luminiţa de la capătul holului de spital! Dar ea există. Bine ar fi să nu ajungem pe acolo,  din neglijenţă, pentru că şi spitalul ar trebui eliberat cândva de Corona şi să le facem loc celor care au probleme mult mai mari.

Protejaţi-vă singuri, pe voi şi pe cei din jur, dar să ne gândim încrezători spre viitor!

Să auzim de bine!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5