În Bistriţa-Năsăud, avem cu peste 1400 elevi mai puţin! Au dispărut şi 78 de clase!

         Anul şcolar 2018-2019 a început în 113 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, din care 63 în mediul rural şi 38 în mediul urban, la care se adaugă Centrul Judeţean de Excelenţă, finanţat de consiliile locale din municipiul Bistriţa şi cele trei oraşe, şase unităţi de învăţământ special şi cinci cluburi ale copiilor.

         „Începe acest an cu 44.778 elevi şi preşcolari, din care 51% sunt în urban şi 49%, în rural, faţă de 46.223 elevi cât am avut în anul şcolar anterior. Avem o scădere de 3,1%, cu un total de 1445 elevi. Şi formaţiunile de studiu sunt în scădere, avem 1274 de formaţiuni, dintre care 42% în mediul urban şi 58% în mediul rural. Avem o scădere faţă de anul trecut cu 78 clase, adică 3,4 %. Am avizat în Consiliul de Administraţie al IŞJ B-N, conform legii, 20 de clase sub efectiv, pentru şcoli în care avem minorităţi şi structuri în care avem învăţământ simultan şi nu se putea altfel”, a prezentat inspector şcolar general Camelia Tabără.

         În clasa pregătitoare, 19% dintre elevi sunt în clase  de învăţământ simultan. La nivelul judeţului sunt nouă clase de step, iar trei clase au fost organizate în învăţământul privat, dintre care două la Liceul Logos şi o clasă la Şcoala Sfera.  Per total, au păşit pentru prima dată în şcoală 2748 elevi.

         În clasa a IX-a, din cele 111 clase  sunt 79 de liceu dintre care trei pentru minorităţi şi 32 clase de şcoală profesională, nefiind realizate două clase la Liceul „Henri Coandă” Beclean, de instalator şi vânzător, o clasă de mecanic auto la Liceul Tehnologic Telciu şi o clasă de tâmplar, la Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5