Bistriţa-Năsăud, unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară

Bistriţa-Năsăud este unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară, conform raportului de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie în primele nouă luni ale acestui an.

„Starea infracţională la nivelul judeţului este menţinută sub control, fapt reliefat de locul pe care îl ocupă judeţul conform trinomului analitic Poliţist- Populaţie- Volum Criminalitate (locul 39), precum şi în funcţie de locurile ocupate la principalele genuri de infracţiuni judiciare (locul 43), contra patrimoniului (locul 43), criminalitate stradală (locul 42), tâlhărie (locul 41), fapt ce denotă că teritoriul judeţului a fost judicios acoperit cu un dispozitiv de ordine eficient conform Planului de acţiune >, prin formarea patrulelor mixte poliţie/jandarmi şi angrenarea în acţiuni preventiv reactive în sistem integrat a poliţiştilor din cadrul tuturor structurilor Inspectoratului conform Planului de acţiune >. În concluzie, judeţul Bistriţa-Năsăud este unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară”, a declarat comisarul şef de poliţie Ioan Sidor Bodescu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Potrivit bilanţului, criminalitatea gravă se află în scădere în ultimii trei ani, iar acest tip de fapte (18 infracţiuni) reprezintă doar 4% din totalul infracţiunilor contra persoanei. În primele nouă luni ale acestui an s-au comis cinci tentative de omor.

Totodată, s-a perfecţionat modul de acţiune a efectivelor prin Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112, în peste 90 la suta din cazuri intervenţia având loc în mai puţin de 10 minute.

Totalul accidentelor rutiere înregistrate la nivel judeţean în primele nouă luni este cu 1,3% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008 (219 accidente), iar totalul răniţilor este cu 2% mai mic (287 răniţi). A crescut, în schimb, numărul deceselor ca urmare a accidentelor rutiere, cu 4% mai mare decât în 2008 (28 de morţi).

Comentarii

13/11/09 09:54
Vizitator

Raportul respectiv este o dezinformare deoarece numai in Pnticu , com Teaca, se savarsesc fapte impotriva legii si bunului simt cat pentru un judet intreg. Se fura zilnic din gospodarii din paduri si de pe camp, locuitorii sunt terorizati de tigani iar politia este total ineficienta. Politistii din Teaca nici nu coboara din masina ( atunci cand vin fara ,,mascati" ) iar daca vrei sa depui o plangere ,,te conving " sa nu o faci ba mai mult te spun si tiganilor(,,vezi ca cutare s-a plans de tine" )iar acestia intra in casele oamenilor spre a se razbuna. Zilnic se circula fara permis si cu masinile neinmatriculate prin Pinticu si prin Teaca iar politistii trec pe langa acestia fara sa ia vreo masura. Atata timp cat postul de politie este condus de un politist fara talent , voință si fricos cum este Triscas Aurel nu vor fi rezultate. Politia rutiera te opreste oriunde numai in Pinticu nu, tot de frica. Si sa mai crezi in astfel de Rapoarte? Sa fim serioși!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5