Miercurea neagră. În primele şapte luni, pe drumurile judeţului au fost 120 de accidente grave, în care au murit 14 persoane

În perioada ianuarie - iulie 2018, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, s-au produs un număr de 310 accidente rutiere, iar 38,7% din aceste accidente au fost raportate ca fiind accidente rutiere grave, respectiv 120 accidente, numărul acestora înregistrând o creştere de 2,56%  faţă de cele din perioada similară a anului trecut.

Cele 120 accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 14 persoane (mai puţin cu 11 persoane faţă de perioada anului trecut), cu rănirea gravă a 124 persoane şi rănirea uşoară a  16 persoane (în creştere cu 35 persoane), a prezentat comisarul de poliţie Marius Şugar, împuternicit adjunct al şefului IPJ BN, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

                Din totalul accidentelor grave comise pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud în perioada ianuarie - iulie 2018, nu mai puţin de 26 au avut loc pe raza municipiului Bistriţa.

                Cele mai multe accidente de circulaţie s-au produs în luna mai (22 accidente) şi aprilie (21 accidente), comparativ cu perioada similară a anului trecut când în luna iulie au fist înregistrate cele mai multe tragedii rutiere din judeţ.

                Pe zile, în primele şapte luni, cele mai multe accidente de circulație s-au produs în zilele de miercuri  (23 accidente) și joi (18 accidente), iar intervalul orar cel mai afectat este cel cuprins între orele 12.00-18.00, când s-au produs 44 accidente grave.

                Peste 27% din accidentele rutiere grave s-au produs în mediul urban (33) şi 72.5% din acestea s-au produs în mediul rural (87); cele mai afectate localităţi de producerea accidentelor grave de circulație au fost Bistriţa (26 accidente, cu 44 de victime), Cepari (4 accidente), Sărăţel (4 accidente), Şieu Magheruş (4 accidente)  şi Beclean (4).

                Drumul Naţional 17  rămâne în continuare artera cea mai afectată din punct de vedere al riscului crescut de producere a accidentelor grave (33 accidente, soldate cu 57 de victime);

                În ceea ce priveşte principalele cauze care au condus la producerea accidentelor de circulaţie grave s-a constatat că, în perioada ianuarie - iulie 2018, au existat două cauze majore care au condus la producerea a 32,5% din accidente, acestea fiind: viteza neadaptată la condiţiile de drum (25 accidente, 54 victime) şi traversare neregulamentară pietoni (14 accidente, 14 victime).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5