Bistriţa a pierdut 5 milioane de euro! Cine spune acest lucru?

Fost parlamentar şi membru al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, actualul prim-vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha a vorbit şi despre faptul că, municipaliateta a pierdut numai puţin de 5 milioane de euro. Potrivit lui Dolha, e vorba de Grupul de Acţiunea Locală „Bistriţa” .

„Bistriţa nu va mai avea GAL (n.red. – Grup de Acţiune Locală) cinci ani de acum încolo, consecinţă a obsesiei actualilor ei conducători. Cu alte cuvinte, am pierdut dintr-un foc cinci milioane de euro pe care puteam să îi avem, să îi gestionăm şi, mai ales să îi direcţionăm pentru a ajuta ONG-urile”, a spus Dolha.

De altfel, liderul liberal bistriţean a venit şi cu exemple de GAL-uri înfiinţate în apropierea municipiului Bistriţa: „ E vorba de Dej, Gherla, Alba Iulia, Sebeş, Târgu Mureş, Baia Mare, care au vrut şi au realizat acest GAL, urmând să primească cele 5 milioane de euro”, a precizat Dolha.

El a reamintit faptul că în 2016, consiliul local al municipiului Bistriţa aproba în plenul unei şedinţe GAL-ul „Bistriţa 2027”: „Atunci eram membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor şi ştiu câte eforturi am făcut alături de foarte mulţi oameni pentru a înfiinţa acest GAL şi am reuşit. Am reuşit, dar vreau să se ştie faptul că funcţionarea lui a fost blocată chiar de primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu. Ne-am împotmolit exact în momentul când am cerut primăriei Bistriţa să ne fie partener, iar ei au acceptat, deoarece habar nu au avut despre ce este vorba, despre ceea ce este un GAL. Ei, în momentul în care şi-au dat seama că e vorba de mulţi bani şi de oameni care nu pot fi controlaţi de primarul Creţu, au spus pas. Mai mult, primăria a făcut un parteneriat cu Camera de Comerţ, însă GAL-ul a eşuat”, a explicat Stelian Dolha.

Potrivit celor spuse de Stelian Dolha, cele două instituţii (n.red. – primăria Bistriţa şi Camera de Comerţ şi Industrie) nu au fost capabile să depună nici măcar strategia de dezvoltare şi că a aflat acest lucru pentru că la finele lui 2017 a fost depusă lista cu GAL-urile admise: „ Am văzut că sunt 35 admise, 10 respinse, doar că Bistriţa nu figurează nicăieri. E grav, foarte grav din punctul meu de  vedere. Puteam să folosim banii pentru a ajuta ONG-uri, cel al Anei Dragu, pe alţii, însă pentru a fi accesat banii respectivi aveam nevoie de un alt primar, unul interesat de soarta oraşului, Creţu fiind preocupat de un singur lucru: pârtia Cocoş, deşi, el schiază doar în Austria”, a conchis prim-vicepreşedintele PNL BN.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5