Bistriţa şi Besancon, pe harta proiectelor finanţate în Sezonul cultural România-Franţa

Proiectul bilateral România – Franţa „Bistriţa – Besançon: Portret în oglindă, 100 de ani – 100 de imagini” a fost aprobat de Comisia mixtă de evaluare, a anunţat deputatul Cristina Iurişniţi în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acesteia, este unul din cele 300 de proiecte care se vor derula în Sezonul cultural România – Franţa, care va debuta la 1 decembrie 2018 şi se va încheia în 14 iulie 2019.

         „M-a preocupat îndeaproape relaţia pe care o avem de peste 20 de ani cu oraşul Besançon, cu care suntem înfrăţiţi din 1997. (...)  Bistriţa şi Besançonul se vor apropia din nou, vom face schimburi culturale, artistice, schimburi de elevi, de tineri. Actorii societăţii civile vor fi prezenţi în aceste activităţi, începând cu Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Liceul Agricol, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria Bistriţa”, a declarat deputatul Iurişniţi.

         Parlamentarul bistriţean a menţionat că prima acţiune din acest proiect o reprezintă participarea Bistriţei la Târgul de Crăciun din Besançon, în perioada 4-25 decembrie 2018, alte 20 de acţiuni fiind prevăzute pentru prima jumătatea a anului 2019. Cristina Iurişniţi a menţionat că acest proiect va fi labelizat, adică va primi un certificat al calităţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5