Sezonul cultural România-Franţa. Deputatul Cristina Iurişniţi şi partenerii francezi, la Bistriţa

La iniţiativa deputatului Cristina Iurişniţi, Instituția Prefectului Bistriţa-Năsăud va găzdui întâlnirea de lucru cu partenerii francezi,  Antoine Petiard si Pierre Migard, în vederea elaborării proiectului cultural din cadrul ” Sezonului România – Franța 2019”.

„În cadrul ”Sezonului România-Franța 2019”, vor avea loc peste 300 de evenimente culturale, în România și Franța, acesta fiind cel mai mare proiect cultural comun al celor două state. Prin organizarea Sezonului România – Franța 2019 se dorește întărirea legăturilor culturale și sociale dintre cele două țări cu o veche prietenie, confirmată în secole de istorie comună. 

Considerăm că municipiul Bistrița și județul Bistrița-Năsăud sunt în măsură să se implice în acest demers ca un bun exemplu al dezvoltării legăturilor româno-franceze de-a lungul timpului, prin promovarea și valorificarea fondulului cultural și de civilizație comun al celor două popoare europene, român și francez”, menţionează parlamentarul bistriţean, într-un comunicat remis redacţiei.  

Sezonul România-Franța 2019 este rezultatul unei voințe politice comune și coincide cu exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (primul semestru al anului 2019), cu împlinirea Centenarului Marii Uniri de la 1918 și cu marcarea sfârșitului Primului Război Mondial.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5