Deputat Cristina Iurişniţi, la Adunarea Parlamentară a Francofoniei: Reafirmăm ataşamentul României faţă de o Europă a valorilor democratice

În perioada 20-22 mai, România găzduiește Conferința Președinților delegațiilor parlamentare din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei. În Anul Centenarului, Adunarea Parlamentară a Francofoniei își propune să consolideze parteneriatele și relațiile strategice dintre statele membre, promovând valorile și principiile Francofoniei românești la nivel național și internațional, precizează deputat Cristina Iurișniți, membru al Adunării Parlamentare a Francofoniei.

În cadrul conferinței participă liderii delegațiilor parlamentare ale Francofoniei, membri ai Guvernului, parlamentari, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, dar și factori de decizie de la nivel central și local care își propun să dezvolte și să promoveze activitățile asumate de către Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

„Totodată, cu acest prilej ne propunem să reafirmăm importanța relației bilaterale dintre România și Franța și să evidențiem impactul constructiv pe care viitoarele evenimente și activități din cadrul Sezonului Cultural România-Franța din 2019 îl vor avea în spațiul european”, explică parlamentarul bistriţean.

Să nu uităm ceea ce spunea părintele Francofoniei politice, Președintele Sedar Senghor: “Popoarele sunt cele care prin intermediul reprezentanților aleși vor pune presiune pe guvernele țărilor lor pentru a merge înainte!”. “Așadar, la ceas aniversar, Adunarea Parlamentară a Francofoniei își propune să susțină parcursul european al României, reafirmând atașamentul acesteia față de o Europă a valorilor democratice, a principiilor și a cooperării”, menţionează deputatul Cristina Iurișniți.

Comentarii

07/06/18 11:34
Cititor

Da doamna, "atasati-va" de Europa si negociati locuri de munca pentru copiii nostri, ca pleaca toti din Romania si "maine "... n-o sa mai aiba cine sa ne mai dea pensie !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5