Deputatul Cristina Iurişniţi: Avem nevoie la Paris de o Casă a României în Campusul internaţional universitar

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, s-a întâlnit, la Paris, cu deputaţii francezi Bruno Fuchs si Jacques Krabal, dar şi cu alţi membri ai Delegației parlamentare a Francofoniei, în cadrul unor activități de cooperare şi diplomație parlamentară. De altfel, secretarul general al APF (n.n. – Adunarea Parlamentară a Francofoniei), Jacques Krabal,  va lua parte la acțiunile din luna Francofoniei în cadrul Proiectului Centenar Bistrița-Besançon.

Voi milita şi pentru educaţia de calitate, sprijinirea învățării a cel puțin 2 limbi străine, limba franceză fiind un atu pentru tinerii noștri pe lângă limba engleză. Bursele Erasmus cele mai numeroase sunt în Franța şi țările francofone. Guvernul francez sprijină cu burse masteranzi şi doctoranzi români. Mai rămâne ca MAE să se decidă şi să investească în mediul academic românesc, dacă tot ne pleacă tinerii din țară.
Avem nevoie la Paris, în Anul Centenar, de un spaţiu identitar, de o Casă a României în Campusul internațional universitar din orașul luminilor pentru o vizibilitate a profilului de țară europeană care își apreciază elitele, tinerii studioși care ar putea schimba România în bine. 
Avem nevoie de o țară modernă , educată şi europeană din care să nu mai vrem să emigrăm!
”, transmite parlamentarul bistriţean, prof. Cristina Iurişniţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5