Sezonul România – Franţa. Expoziţie gastronomică, dezbateri, spectacole, la Bistriţa

Deputatul Cristina Iurişniţi consideră că Sezonul cultural România – Franţa, care a început în decembrie 2018, odată cu marcarea Centenarului, şi care va continua până în 14 iulie, oferă posibilitatea ţării noastre de a-şi arăta adevăratele valori şi cultura pe care o are. Potrivit acesteia, nu mai puţin de 400 de proiecte au avut loc în Franţa, din 19 aprilie deschizându-se calea manifestărilor ce vor avea loc în România, odată cu expoziţia de la Muzeul de Istorie, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti – Michele Ramis, a comisarului general Andrei Ţărnea şi a comisarului general Jean-Jacques Garnier.

         „Şi la Bistriţa vor avea loc activităţi deosebite care vor pune în lumină colaborarea dintre cele două oraşe înfrăţite şi care fac parte din Sezonul Franţa-România. Vom avea o expoziţie gastronomică, aşteptăm din partea partenerilor noştri francezi produsele gastronomiei franceze care să fie alături de produsele culinare tradiţionale româneşti, la Târgul de Paşti, în colaborare cu Produs în Bistriţa-Năsăud. În luna mai vom avea o dezbatere pe tema importanţei civice a votului, dezbateri pe teme europene cu reprezentare internaţională şi reprezentanţi din Franţa. În luna iunie, o altă activitate va fi legată de Sărbătoarea Muzicii, vom avea o reluare a proiectului de bune practici dintre Corala Adoratio a Centrului Judeţean pentru Cultură şi Colegiul Victor Hugo din Besancon, în perioada 21-27 iunie. În 14 iulie ne dorim să finalizăm, de Ziua Franţei, cu un concert de muzică simfonică”, a explicat deputatul Iurişniţi.

         O tabără de limba franceză, dar şi o expoziţie itinerantă, sub sloganul „Desenez o Europă a păcii” sunt alte evenimente propuse în cadrul Sezonului Cultural România – Franţa.

         În context, prof. Cristina Iurişniţi i-a felicitat pe toţi participanţii la etapa naţională a Olimpiadei de limba franceză, pentru promovarea francofoniei, a limbii şi culturii franceze, care le permite să aibă acces la cele mai importante facultăţi francofone. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5