Cristina Iurişniţi: Bistriţa, inclusă în Sezonul cultural România – Franţa

În perioada 1 decembrie 2018 – 14 iulie 2019 se va derula Sezonul cultural România – Franţa, un proiect major de promovare a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. De altfel, acest interval se suprapune într-un mod fericit pe aniversarea Centenarului, dar şi a preşedinţiei României la nivelul Uniunii Europene. În acest context, deputatul Cristina Iurişniţi s-a întâlnit, marţi,  cu ambasadorul României la Paris, E.S. Luca Niculescu.

         „Am discutat cu ambasadorul Luca Niculescu, care a fost la originea acestui mare proiect bilateral dintre România şi Franţa. Este vorba despre un proiect care presupune 300 de evenimente care vor avea loc în oglindă în perioada 1 decembrie 2018 – 14 iulie 2019 . Acest mare proiect bilateral va începe acolo, România este partenerul din acest final de an şi în continuare, în 2019. S-au suprapus anumite evenimente importante. Mi s-a părut foarte important ca Bistriţa să reia toate colaborările şi toate parteneriatele care există de 20 de ani cu Besancon şi să fim prezenţi în cadrul acestui Sezon. Am discutat cu comisarul  Andrei Ţărnea şi cu Jean-Jaques Garnier, cel care coordonează toate parteneriatele din perspectiva franceză”, a explicat Cristina Iurişniţi.

         De altfel, acesta s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai Primăriei Bistriţa, Centrului Judeţean pentru Cultură, Camerei de Comerţ şi Industrie, Asociaţia Profesorilor de Istoria, Asociaţia Profesorilor de Limba Franceză. „Îmi propun ca tot ceea ce înseamnă cultură, patrimoniu, spaţiu identitar să fie reprezentat la Besancon. Să ştiţi că România va fi invitatul de onoare în decembrie 2018. Există o scrisoare oficială pe care Primăria Bistriţa a primit-o semnată de primarul oraşului. Urmează să primim acceptul primarului Bistriţei”, a adăugat deputatul Iurişniţi. În cadrul acestui proiect, Cristina Iurişniţi va susţine financiar vizita la Parlamentul României elevilor bistriţeni clasaţi pe primele trei locuri la faza judeţeană a Olimpiadei de limba franceză.

         Deputatul bistriţean a participat la Paris, la Institutul Cultural Român, de Ziua Culturii Naţionale la un recital Enescu şi Debussy, susţinut de artişti români. Marţi, Cristina Iurişniţi s-a întâlnit cu ambasadorul României, pe agenda discuţiei figurând atât proiectele din cadrul Sezonului România – Franţa, cât şi  solicitarea sprijinului Ambasadei României cu privire la situaţia unui copil român „care a fost în mod abuziv” luat din sânul familiei – caz sesizat de mama Alexandra Popa -  şi dus în plasament.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5