Bistriţa va avea un nou Cetăţean de onoare

Asociaţia filatelică bistriţeana a marcat 60 de ani de activitate şi 80 de ani de viaţă ai preşedintelui Mircea Calu. Cu acest prilej, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu a anunţat că va propune pe cel care a revigorat activitatea filatelică din judeţul nostru pentru titlul de Cetăţean de onoare. În cadrul evenimentului, la care au fost preşedinţi de asociaţii filatelice din întreaga ţară, a fost lansat volumul „Cronica bistriţeană a unei pasiuni”, apărut la Editura Nosa Nostra, sub semnătura lui Mircea Calu şi Ioan Stancu.
„N-am văzut mai multă perseverenţă şi dedicare pentru o pasiune la fel cum are domnul Calu. Membrii asociaţiei filatelice sunt nişte oameni extraordinari ce şi-au construit această pasiune de-a lungul vieţii, această carte este o încununare a realizărilor asociaţiei”, a declarat editorul Marin Ecedi.
Cartea prezintă, în mod cronologic, toate cele 60 de expoziţii derulate până acum.
La aniversare s-a acordat şi Meritul filatelic bistriţean, pentru cei care au susţinut activitatea asociaţiei, prima distincţie fiind acordată primarului Ovidiu Creţu.
În acest context, după ani buni la conducerea asociaţiei, preşedintele Mircea Calu s-a retras de la conducerea asociaţiei, devenind preşedinte onorific, iar preşedinte fiind numit Bogdan Butnariu.
„Vă mulţumesc pentru activitatea îndelungată pe care aţi avut-o în fruntea asociaţiei filatelice, pentru rezultatele remarcabile obţinute, ţinând vie flacăra acestui sector de arte. Filatelia ne aduce un univers în viaţă, asupra căruia trebuie să ne aplecăm, geografie, istorie, literatură. Toată civilizaţia umană e ilustrată în această ramură de cultură. Vom iniţia o hotărâre de consiliu prin care să acordăm domnului Mircea Calu, titulul de Cetăţean de onoare, pentru că merită acest lucru”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5