Tragedie în famila Calu din Bistriţa! Mircea Calu, preşedintele Societăţii Filatelice Bistriţeana, a trecut pragul veşniciei. Durerea este cu atât mai mare pentru că şi soţia sa Ana a plecat la Domnul, acum trei zile, fiind înmormântată miercuri. Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, 20 noiembrie 2021, ora 12, la Capela Cimitirului Evanghelic - Lutheran din Bistrița.
Ambii au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgență Bistriţa. Se pare că au fost învinşi de nemilosul virus. Bunul Dumnezeu să îi ierte şi să le dea odihna veşnică.
Cotidianul Răsunetul transmite condoleanţe familiei!
***
Mircea Calu, președinte al Societății Filatelice din Bistrița și cetățean de onoare al municipiului, a trecut poarta veșniciei alături de soția sa, Ana! Dumnezeu să-i odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Primarul Ioan Turc
....
„Zbor lin şi luminos către ceruri, fratele meu drag, MIRCEA CALU.
Dumnezeu să vă ţină în Lumina dragii noştri: ANA şi MIRCEA CALU.
Sincere condoleanţe verişoarei mele Simona Calu, suntem cu sufletul alături de tine."
Sora Rodica Săvescu şi nepoata Rodica Bugulet
***
Unul dintre cei mai importanți promotori ai activitatea filatelice din Bistrița a fost domnul Mircea Calu, care s-a implicat, constant şi susținut, cu pasiunea colecționarului - cercetător, în studiul istoriei locale prin intermediul filateliei, cărţilor poştale ilustrate şi fotografiilor de epocă. Pasiunea sa a pus un accent deosebit pe evoluţia arhitecturii urbane a Bistriței, pe rememorarea și păstrarea obiceiurilor din ultimul veac a locuitorilor de aici. Această activitate s-a făcut simţită în organizarea de expoziții, publicarea de albume și ilustrate de epocă, lucrări privind viaţa oraşului şi a personalităţilor care s-au remarcat în făurirea istoriei locale.
Născut în data de 01 noiembrie 1939 în comuna Ivăneşti jud. Vaslui, Mircea Calu a absolvit în anul 1962 Școala Tehnică de Instalaţii din Cluj Napoca și din toamna aceluiaşi s-a stabilit la Bistriţa.
Pasiunea pentru filatelie i-a fost inoculată de tatăl său, încă de pe băncile școlii elementare, dar, după propria mărturisire, adevărata filatelie a găsit-o la Bistriţa, în cadrul întâlnirilor Asociaţiei Filatelice Raionale unde a desluşit tainele filateliei şi descoperit dragostea pentru timbre. Cu trecerea timpului numărul de filatelişti a crescut astfel încât a fost necesară crearea unor cercuri filatelice - Cercul Filatelic Casa de Cultură, Cercul Filatelic Consiliul Judeţean al Sindicatelor şi Cercul Filatelic al Liceului Liviu Rebreanu. În perioada 1965 – 1983, domnul Mircea Calu a fost preşedintele Cercului Filatelic al Sindicatelor iar din anul 1983 a fost ales secretar al Asociaţiei Filatelice Judeţe, funcţie pe care a deţinut-o până în ianuarie 1990. Din ianuarie 1990 până în ianuarie 2019 a fost preşedintele Societăţii Filatelice Bistriţeana iar din ianuarie 2019 este preşedinte de onoare şi vicepreşedinte al Asociaţiei Filatelice Bistriţeana.
Domnul Mircea Calu a fost implicat direct în organizarea tuturor manifestărilor filatelice care au fost organizate în ultimii 55 de ani în Bistrița. De-a lungul timpului a participat şi a organizat peste 60 de expoziţii de diferite grade de competivitate, de la cele judeţene până la cele cu participare externă. La toate expoziţiile ce au fost organizate sau editat materiale specifice precum: medalii din tombac, cataloage, diplome, plicuri speciale, afişe și invitaţii.
Printre cele mai importante expoziții organizate se numără cele dedicate aniversării Marii Uniri de la 1918, Centenarul Liviu Rebreanu, Expoziţia dedicată marii atlete Gabriela Szabo, Open Class prima expoziţie organizată în România, 740 de ani de atestare documentară a bătrânului - şi totuşi tânăr - nostru burg Bistriţa, Ziua Filatelistului prima manifestare de acest gen în ţară, Expoziţia dedicată celor 150 de ani de la apariţia emisiunii de mărci poştale Principatele Unite, Expoziţia dedicată celor 95 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 81 Mecanizată „Gr. Grigore Bălan", Expoziţia dedicată Festivalului Internaţional de Folclor "Nunta Zamfirei"; Expoziţia dedicata celor 150 de la naşterea bardului de la Hordou - George Coşbuc, Bicentenarul autorului cuvintelor Imnului Naţional Andrei Mureşanu precum şi numeroasele expoziţii sub titulatura Virtus Romana Rediviva. De remarcat este faptul că la aceste manifestări au participat un număr impresionat de expozanţi atât din ţară cât şi din străinătate - Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Germania, Polonia, Franţa, Cuba şi S.U.A.
Comentarii
Dumnezeu sa ii ierte și sa ii odihneasca.Au fost doi oameni deosebiți. Ma rog ca Dumnezeu sa ii dea putere fiicei Simona sa treacă peste aceasta grea încercare.
Regretăm plecarea dintre noi a familiei CALU,oameni cu pace sufletească,liniște, modestie și cu o imensă capacitate de nuncă pentru afirmarea adevărului prin filatelie, o cale de acces de la o lume la alta ,ce ne-a orientat spre artă și umanitate și spre modele de viață.
Drum bun,dragi prieteni și colaboratori,oameni înzestrați cu calitatea de a comunica cu ceilalți în condiții de normalitate deplină și viziune de perspectivă., o pildă vie de slujire a istoriei.
Adaugă comentariu nou