Bistriţa vrea să fie Capitala Earth Hour şi în 2014! Ce trebuie să facem să câştigăm competiţia

*Săptămâna aceasta este decisivă.

Bistriţa ar putea deveni şi în acest an Capitala Earth Hour Romania! Câştigarea titlului depinde de implicarea cetăţenilor, aportul fiecăruia dintre noi la acţiunile organizate fiind un criteriu important în stabilirea clasamentului final.

Bistriţa se află printre cele 13 oraşe care s-au înscris anul acesta în Competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului).

În 2012, municipiul Bistriţa a câştigat această competiţie. Anul acesta, lupta pentru câştigarea titlului de Capitală Earth Hour se va da între cele 13 oraşe înscrise în competiţie: Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea.

Potrivit edilului, municipiul Bistriţa are deja o echipă de campanie condusă de directorul executiv al Direcţiei Integrare Europeană din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, Liliana Coceşiu. Primarul Ovidiu Creţu i-a invitat pe bistriţeni să se alăture acţiunilor prin care municipiul nostru poate câştiga din nou un titlu onorant.

,,În cazul Primăriei Bistriţa, din echipă, în afara de reprezentanţii Primăriei Bistriţa, fac parte Asociaţia Ascendent, Cercetaşii Bistriţeni, Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba, New School Art Group, RORec, Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică Bistriţa. Coordonarea echipei este asigurată de Primăria municipiului Bistriţa prin doamna director Liliana Coceşiu. Invităm şi alte asociaţii, instituţii, să participe la acţiunile pe care le-am programat, pentru că unul dintre criteriile de adjudecare a titlului este gradul de mobilizare a cetăţenilor la acţiunile dedicate acestui program, program care se desfăşoară în 12-29 martie. Ziua de 29 martie este dedicată Orei Pământului, atunci când pentru o oră se va stinge lumina în zona publică. Noi sperăm că şi locuitorii municipiului Bistriţa vor face acest lucru”, a precizat Ovidiu Creţu.

Programat pentru 29 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, evenimentul Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare. Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney.

Iată programul acţiunilor prin care Bistriţa luptă pentru câştigarea titlului de Capitală Earth Hour 2014:

FII VOLUNTAR „EARTH HOUR”

 

- perioada 14 – 28 martie:

 

ecologizare parcuri, scuaruri şi locuri de joacă, zone „adoptate” de unităţile de învăţământ din municipiul Bistriţa

 

ecologizarea zonei aferente căii ferate, între strada Dragoş Vodă şi Drumul Dumitrei Vechi pe traseul str. Rodnei – str. Arţarilor – str. Colibiţei

 

„Plantează pentru aer curat!” – plantare de puieţi în pepiniera oraşului cu participarea elevilor voluntari şi reprezentanţi ai Regiei Publice Locale Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa

 

Şcoala verde te învaţă să respecţi natura!

 

28.03.2014:

concurs pe teme silvice şi ecologice

 

Promovarea utilizării bicicletelor în sistem FREE CYCLE – studiu de soluţie

 

Promovarea colectării selective a deşeurilor:

 

27.03.2014:

- întâlnire interactivă la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor

- să cunoaştem premianţii patrulelor de reciclare D.E.E.E.: Centrul de Educaţie Incluzivă nr. 1 Bistriţa şi Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”

 

„Energie Verde” – Atelier manufactură surse luminoase

 

„Bistriţa protejează Pământul!” – Atelier manufactură realizare simbol „Earth Hour 2014”

 

„Imaginează-ţi viitorul energetic al oraşului Bistriţa” – puzzle interactiv proiect IMAGINE

 

Să ne ajutăm seniorii!

Voluntarii din cadrul S.V.S.U. Bistriţa ajută persoanele vârstnice şi cu probleme de sănătate la efectuarea curăţeniei de primăvară în gospodăriile proprii. Acţiunea se desfăşoară cu preponderenţă în localităţile componente ale municipiului Bistriţa, începând cu data de 13 martie 2014.

 

29 martie, orele 20.00 – 21.30

„BISTRIŢA SUSŢINE PĂMÂNTUL!”

Spectacol de sunet şi lumină în centrul istoric

 

Prin participarea la acest eveniment, bistriţenii se vor alătura unei comunităţi de peste două miliarde de oameni care iau parte la cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie

 

La Bistriţa, programul evenimentului cuprinde:

- prezentarea siglei evenimentului

- spectacol al şcolii de dans REBORN şi premianţii ediţiei a VI-a a Cupei Şcolilor la Street Dance

- pedalăm pentru „energie verde”

- întreruperea iluminatului public în tot oraşul între orele 20.30 – 21.30

- spectacol de lumină cu Trupa „Sirius – Asociaţia Culturală „Bistriţa Medievală”

- concert acustic susţinut de tineri artişti bistriţeni.

Comentarii

27/03/14 17:40
ECOLOGISTUL

Ca sa castige concursul care nu are nimic a spune Primaria cat, tine intunericul sa mai taie niste copaci si astfel va intra in Cartea Recordurilor la taieri de noapte.

28/03/14 21:00
Către panglicar...

Mai terminați odată cu festivismele astea. Faceți să funcționeze CMID Tărpiu. Rezolvați odată cu gunoaiele din Zăvoaie și de pe Someș. Depășiți-vă condiția de politruci ordinari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5