Bistriţean cercetat pentru înşelăciuni cu autoturisme închiriate

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare, sprijiniţi de luptătorii de acţiuni speciale, au reţinut doi bărbaţi suspectaţi de înşelăciune. Cei doi bărbaţi, de 34 şi 38 de ani, din Bistriţa şi Maramureş, au fost identificaţi de poliţiştii sătmăreni, în localitatea Sighetu Marmaţiei şi încarceraţi în Arestul I.P.J. Satu Mare, informază IGPR, pe site-ul propriu.

Acţiunea, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.O.S. – I.G.P.R şi D.I.P.I..

"În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, a rezultat că unul dintre suspecţi, de 34 de ani, din Bistriţa, închiria autoturisme din judeţele Cluj, Bistriţa- Năsăud, Maramureş şi Satu Mare. Ulterior, nu le mai restituia proprietarilor, la expirarea perioadei stipulate în contract şi le vindea la un preţ mult sub valoarea de piaţă.
Cel de-al doilea suspect, de 38 de ani, din judeţul Maramureş, care deţinea un centru de dezmembrări auto în Sighetu Marmaţiei, achiziţiona maşinile, contra unor sume cuprinse între 400 şi 900 de euro, deşi cunoştea provenienţa acestora. Din septembrie 2012 şi până în luna martie a.c., primul suspect a închiriat de la persoane fizice 15 autoturisme, fiind ulterior valorificate în Sighet două dintre maşini, în valoare de 6.500 de euro. Bărbatul este cercetat de poliţiştii bistriţeni şi pentru comiterea unor infracţiuni de natură economică", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Cei doi suspecţi au fost identificaţi zilele trecute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în localitatea Sighetu Marmaţiei, fiind încarceraţi, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei sătmărene.
Suspecţii au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5