Bistriţeanul Marius Berbecar – cel mai bun gimnast român în 2013

Federaţia Română de Gimnastică a dat publicităţii ierarhia primilor 10 sportivi ai anului, pentru gimnastica artistică – feminin si masculin – şi gimnastica aerobic. În fruntea acestor clasamente se află Larisa Iordache (feminin), Marius Berbecar (masculin) şi Corina Constantin (aerobic).

“Anul 2013, primul post-olimpic, a avut un calendar competiţional, intern şi internaţional, bogat, cu multe puncte de vârf – Campionate Mondiale, Campionate Europene (gimnastică artistică), Jocuri Mondiale, Campionate Europene (gimnastică aerobică), precum şi prezenţe la Cupele Mondiale, concursuri de top, întâlniri bilaterale etc. -, de fiecare dată gimnaştii noştri, indiferent de disciplină, aflându-se pe podium. Toate rezultatele – medalii de toate culorile la “mondiale” şi “europene” sau la celelalte competiţii – au fost posibile ca urmare a valorii demonstrate de gimnaştii români pe tot parcursul acestui an, contribuţia fiecăruia fiind, de fiecare dată, important”, se arată în materialul Federaţiei, ierarhia fiind stabiltă pe baza performanţelor realizate.  

Marius Berbecar, sportiv legitimat la CSM Bistriţa, a reuşit performanţa de a se califica în finalele de la paralele şi sărituri de la Campionatul Mondial de la Anvers. De asemenea, acesta a cucerit medalia de aur în finala de la paralele şi argintul la inele, la Campionatul Naţional.  Berbecar, cooptat în lotul naţional, a participat cu echipa la Europenele de la Moscova, dar şi la Universiada din Kazan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5