Bistriţenii care susţin unirea cu Basarabia, aşteptaţi la PMP

Partidul Mişcarea Populară şi-a asumat Platforma Unionistă, atât prin liderul Traian Băsescu, cât şi prin preşedintele executiv Eugen Tomac, astfel că toţi bistriţenii care simt româneşte de o parte şi de cealaltă a Prutului sunt aşteptaţi să vină alături de acest partid, a precizat prim-vicepreşedintele PMP BN, Vasile Bindea, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Bindea a menţionat că preşedintele executiv Eugen Tomac a transmis, zilele trecute, Ambasadei Ruse de la Bucureşti o adresă prin care solicită restituirea tezaurului. „Este un proiect de ţară pe care trebuie să ni-l asumăm. Nu trebuie să vedem în tezaurul românesc doar nişte lingouri de aur şi nişte documente, trebuie să vedem că acolo este identitatea noastră românească, acolo sunt foarte multe valori pe care nu le poţi cuantifica în kilograme. Valoarea acelui tezaur trece foarte mult peste valoarea morală şi ne obligă să facem fiecare generaţie demersurile necesare pentru a ne recupera identitatea”, a explicat acesta.

         De altfel, în mediul on line a fost lansată o petiţie pentru susţinerea cauzei de recuperare a tezaurului, bistriţenii fiind rugaţi să semneze acest document.

 

            

Comentarii

06/10/16 13:21
Vizitator

Povestea tezaurului României trimis în Rusia în timpul primului război mondial, pentru a fi pus la adăpost de armatele Puterilor Centrale, ascunde si o doza de naivitate similara cu aceea intalnita in sceneta „DOI VULPOI”, interpretata de Marian Hudac, Dem Radulescu si Vasile Muraru. D-nul învăţător (Dem Radulescu) se prezintă in fata clasei cu o atitudine impunătoare și autoritară pentru a-i manipula pe elevi. Învățătorul profită de poziția sa privilegiată, și le oferă elevilor posibilitatea de a avea el grija de banii lor „pentru a nu le fura altii”. Elevii, naivi, nici nu bănuiesc gândurile modelului lor și oferă banii fară nici o rezerva. La fel si cu tezaurul, care a fost dus la Moscova „pentru a nu fi furat de altii”. Slabe sperante de a fi recuperat in totalitate dupa atatia ani.

08/10/16 08:33
alegator

Apa chioara de campanie electorala...! Dl.Basescu a fost presedinte 10 ani si alti multi ani ministru, ce a facut concret pentru unire?! Sfantul nimic si multe hahaieli...! Ascundeti-va..!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]