Bistriţenii sunt invitaţi să se înscrie în concursul „Bistriţa verde”

Întrecerea celor mai buni grădinari bistriţeni a luat startul şi în anul 2014. Concursul „Bistriţa verde” se desfăşoară în perioada iunie - septembrie 2014, iar înscrierea se face în perioada 2 iunie – 29 august, la sediul Primăriei municipiului Bistriţa.

Secţiunile concursului sunt „Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă casei de locuit”, „Cel mai frumos balcon cu flori” şi „Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă blocurilor de locuinţe”.

Se pot înscrie în concurs persoane fizice, dar şi asociaţiile de proprietari care „adoptă” spaţiul verde din jurul blocurilor de locuinţe în vederea întreţinerii şi amenajării acestuia conform destinaţiei.

Până în prezent s-au înscris 17 bistriţeni în acest concurs, şi anume şase concurenţi la secţiunea „Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă casei de locuit”, şapte concurenţi la secţiunea „Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă blocurilor de locuinţe” şi patru concurenţi la secţiunea „Cel mai frumos balcon cu flori”.
Pentru fiecare secţiune sunt alocate trei premii, care constau în sume de bani a căror valoare totală este de 2.700 lei şi va fi suportată din bugetul local al municipiului Bistriţa. Pentru premiul I se acordă suma de 500 lei, pentru premiul II suma de 250 lei, iar pentru premiul III suma de 150 lei.

Comisia constituită pentru evaluarea concurenţilor va analiza portofoliile înscrise în concurs şi va acorda un punctaj care va reprezenta 75% din punctajul final.
Cetăţenii pot vota şi ei, pe site-ul Primăriei municipiului Bistriţa (www.primariabistrita.ro), în perioada 1 septembrie - 12 septembrie 2014, după consultarea informaţiilor despre locaţiile aflate în concurs şi postate pe site-ul primăriei la secţiunea „Bistriţa verde”. Punctajul acordat de cetăţeni reprezintă 25% din punctajul final.
Premierea câştigătorilor concursului „Bistriţa verde” se va face în cadru festiv, în cadrul evenimentului „Toamna bistriţeană”.

Comentarii

06/08/14 10:31
BALAN MARIUS-PE...

Sloganul B-ta oras verde nu mai este valabil. B-ta se usuca cu repeziciune, este cel putin o constatare. Primaria organizeaza concursuri pompieristice,si in schimb monteaza pubele pe spatiile verzi, desfiintindu-le.Un concurs mult mai util ar fi , gasirea unor TOALETATORI calificati si cu stiinta in domeniu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5