Bogdan-Gruia Ivan, ales lider al tinerilor social-democraţi bistriţeni

 

La doar 22 ani, Bogdan Gruia Ivan a devenit sâmbătă cel mai tânăr lider judeţean al tinerilor social-democraţi, acesta luându-i locul deputatului Daniel Suciu. Conferinţa de alegeri a Tineretului Social Democrat Bistriţa-Năsăud, găzduită de Aula Universităţii Babeş-Bolyai, Extensia Bistriţa, a fost condusă de liderul TSD, Nicolae Bănicioiu.

Nu mai puţin de 302 membri ai PSD‚ Under 35, din toate colţurile judeţului au participat la alegeri, iar, pentru că a fost o singură nominalizare pentru fiecare funcţie, s-a purces la vot deschis.   

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, suceveanul Bogdan Gruia Ivan, devine astfel preşedinte TSD BN, rampă de lansare în politica mare, aşa cum remarcau mai toţi invitaţii..
Bogdan Ivan a deţinut şi funcţia de preşedinte al Ligii Studenţilor Social Democraţi (LSSD) Bistriţa-Năsăud, şi vicepreşedinte regional.
Bogdan Ivan a împlinit de curând 22 ani, este originar din Poiana Stampei, a absolvit anul trecut Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Extensia Bistriţa. În prezent, urmază cursurile de masterat în cadrul UBB Cluj-Napoca. Se pare că Bistriţa l-a adoptat definitiv, asta dacă nu va pleca mai departe.

 

***                  

         De altfel, în intervenţia sa, liderul PSD BN, Emil Radu Moldovan, menţiona că pune un pariu pe cariera politică a lui Bogdan Ivan, care are toate premisele să devină mai mult decât un lider de partid la nivel judeţean. O fi ştiind Radu Moldovan ceva...

         Şi ministrul delegat Adriana Doina Pană a menţionat că „PSD e pe mâini bune”, încurajându-i pe tineri să lupte pentru a accede în funcţii, mai ales că şi premierul Victor Ponta s-a lansat tot prin TSD.

         Despre muncă le-a vorbit, însă, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, dar şi Romeo Florian, primarul Lechinţei. Moldovan le-a sugerat „juniorilor” din PSD să parcurgă toţi paşii în cariera lor politică şi să înceapă cu funcţia de consilier local, aşa cum a făcut şi el. ”Administraţia are nevoie de oameni pe care se poate conta. Fiţi valoroşi”, le-a transmis Nicu Moldovan.

 

***             

         Normal, la final de mandat, deputatul Suciu a prezentat bilanţul activităţii acestei structuri a PSD, de la acte de caritate, organizarea zilelor de 1 Mai, mitinguri, până la importantele acţiuni de socializare. Staff-ul Tineretului Social Democrat din Bistriţa-Năsăud se laudă cu promovarea unui număr important de consilieri locali – circa 20 % din cei ai PSD, cu un deputat –Daniel Suciu şi cu …minimum trei primari în 2016.

 ***          

         Invitaţi au fost mulţi la acest eveniment politic, practic de la aproape toate formaţiunile, mai puţin PDL. Consilierul judeţean Samuel Coman, de la TNL, remarca faptul că Radu Moldovan a ştiut mai bine să promoveze tinerii, comparativ cu fostul lider PNL, Ioan Ţintean. În rest, au fost pomenite de mai toţi ceilalţi invitaţi bunele colaborări, prieteniile, aşa cum este normal, până la urmă, pentru tinerii politicieni. Au timp să se înrăiască.

         De la TSD, au fost lideri din foarte multe judeţe, dar şi cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte naţional, în locul ministrului Bănicioiu, printre care şi deputatul Mihai Sturzu, cunoscut de la HI-Q.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5