Bogdan Gruia Ivan, propus ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării!

Partidul Social Democrat şi-a stabilit marţi, în şedinţa conducerii partidului, lista cu miniştrii care ar urma să facă parte din Guvernul condus de Marcel Ciolacu. Deputatul Bogdan Gruia Ivan a fost propus drept ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. 

"Un Mulțumesc plin de recunoștință și responsabilitate!

Părinții mei m-au crescut, să fiu un om cu bun-simț, mentorul meu, domnul președinte Emil Radu Moldovan, să pun oamenii înainte de propria persoană, echipa #PSD să lupt pentru oameni, Parlamentul, să nu mă las.

Este o onoare pentru mine să fiu propunerea Partidului Social Democrat pentru conducerea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Concret, nu te pregătește cineva să fii ministru, ci toți cei de care alături de care clădești și cei care te provoacă, pasiunea pentru inovare și respectul pentru rădăcini.

Mulțumesc viitorului Premier al României, dlui. Marcel Ciolacu și conducerii PSD pentru susținere.

Cu gândul la fiecare dintre dumneavoastră și la Dumnezeu: vom face din rău, bine. Și din bine, și mai bine", a declarat deputatul Bogdan Ivan.

Bogdan Gruia Ivan (24 martie 1991) a fost ales deputat în  decembrie 2020 pe listele PSD. În perioada 2012-2020, a fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa - Năsăud şi purtător de cuvânt al CJ BN. Este absolvent al Facultăţii de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj-Napoca, are masterat în Comunicare şi Relaţii publice şi a obţinut titlul de doctor în sociologie  la Școala Doctorală de Sociologie din cadrul Universității București, conducător de doctorat fiind prof. univ. dr. Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale, teza având tema „Aspecte ale specificului organizațional al României; Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici.”

În Parlament, Bogdan Gruia Ivan este membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. De asemenea, face parte din Comisia specială a Camerei Deputaţilor pentru automatizare şi viitorul muncii. La nivel parlamentar, a avt 33 de luări de cuvât în plen, a iniţaut 98 de propuenri legislative, dintre care 26 au fost promulgate ca legi, a formulat 17 întrebări şi interpelări şi a semnat 6 moţiuni. Face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Slovacia, Letonia şi Senegal.  Este căsătorit și are un copil. În plan politic, este prim-vicepreședinte PSD Bistrița-Năsăud. 

 

*** 

Lista demnitarilor propuşi de PSD pentru viitorul Executiv este următoarea:

 

* Prim-ministru - Marcel Ciolacu;

 

* Viceprim-ministru - Marian Neacşu;

 

* Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu;

 

* Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Adrian Câciu;

 

* Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Florin Barbu;

 

* Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Radu Oprea;

 

* Ministrul Apărării Naţionale - Angel Tîlvâr;

 

* Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse - Gabriela Firea;

 

* Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Ivan Bogdan-Gruia;

 

* Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale - Marius Budăi;

 

* Ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila.

 

 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, marţi, lista miniştrilor liberali propuşi în Cabinetul condus de Marcel Ciolacu.

 

 

* Cătălin Predoiu - vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne;

 

* Luminiţa Odobescu - ministrul Afacerilor Externe;

 

* Ligia Deca - ministrul Educaţiei;

 

* Alina Gorghiu - ministrul Justiţiei;

 

* Adrian Veştea - ministrul Dezvoltării;

 

* Mircea Fechet - ministrul Mediului;

 

* Marcel Boloş - ministrul Finanţelor;

 

* Raluca Turcan - ministrul Culturii;

 

* Sebastian Burduja - ministrul Energiei.

 

Pentru funcţia de secretar general al Guvernului PNL l-a propus pe Mircea Abrudan.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5