Braconieri prinşi „în plasă” pe râul Ilişua

În urma unui apel primit la 112, jandarmii Secţiei din oraşul Beclean au intervenit în localitatea Ciceu Cristeşti unde doi bărbaţi pescuiau ilegal în zona podului rutier care traversează râul Ilişua.
Pescarii foloseau lansete telescopice la care aveau ataşat câte un dispozitiv artizanal confecţionat din fir monofilament cu ochiuri de dimensiuni reduse pentru prinderea peştelui.
Pavel C. de 32 de ani şi Gabriel A. de 37 de ani sunt domiciliaţi în Ilişua, pe numele acestora au fost întocmite actele de constatare şi sesizare care vor fi înaintate Parchetului competent material şi teritorial, pentru a se da soluţia legală.
Conform Ordonanţei nr. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 64 lit. m: „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasã de tip monofilament” constituie infracţiune, faptă sancţionată de art. 65, litera b: „pescuitul cu unelte şi scule neautorizate” constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5