Brânza de vaci, telemeaua de vacă şi brânza fermentată în burduf de la Romfulda, atestate ca produse tradiţionale!
Brânza de vaci, telemeaua de vacă şi brânza fermentată în burduf, produse de compania Romfulda Prod SRL Beclean, au fost atestate ca produse tradiţionale. Direcţia Generală de Politici în Industrie Alimentară şi Comerţ din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a emis, în 27 ianuarie, cele trei documente de Atestat Produs Tradiţional. Produsele au fost înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale.
„Aceste 3 atestate pentru produse tradiționale aparținând operatorului economic Romfulda Prod S.R.L. se adaugă la cele 27 ale AFI Profamilia S.R.L. din Bistrița Bârgăului și unul aparținând de Societate Cooperativă Agricolă de Gradul 1 Grup de producători Sângeorz-Băi. La ora actuală, avem la nivelul județului un număr total de 31 produse tradiționale!”, ne-a explicat ing. Ioan Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.
Astfel, AFI Profamilia şi-a atestat ca produs tradiţional pita cu crumpiri, Povilă de Bârgău, liptar, hece-pece, chisăliţă din pere pietroase, chisăliţă din pene de acăţ, chisăliţă din pene de rujă, chisăliţă de cireşe pădureţe, chisăliţă de mură, chisăliţă de nuci verzi, chisăliţă de merişor sălbatic, chisăliţă de soc, chisăliţă de afine, chisăliţă de zmeură, sirop de zmeură, sirop de afine, sirop de mură, sirop de soc, sirop de mintă, sirop de pene de acăţ, sirop de pene de rujă, sirop de pene de tei, sirop de pene de soc, sirop de şimbru de câmp, sirop de muguri de buhaş, chisăliţă de pomniţe, chisăliţă de pene de lilie, în timp ce Societatea Cooperativă Agricolă de Gradul 1 Grupul de producători Sângeorz-Băi are atestată brânza frământată.
Citiţi şi:
- Felicitări! 26 de tipuri de chisăliţă, siropuri, liptar şi hece-pece, de la Afi Profamilia, certificate ca produs montan
- Asociația AFI-ProFamilia din Bistrița își bate propriile recorduri! 25 de produse atestate ca produse tradiţionale!
- Şapte produse lactate din judeţ sunt,,marcă înregistrată”
- Brânza, cașul, telemeaua, cașcavalul, smântâna, urda de la Cooperativa Sângeorz Băi, înscrise în Registrul naţional al produselor montane
- Laptele acru şi brânza frământată vor să iasă în lume!
Adaugă comentariu nou