Brânza, cașul, telemeaua, cașcavalul, smântâna, urda de la Cooperativa Sângeorz Băi, înscrise în Registrul naţional al produselor montane
Agenţia Naţională a Zonei Montane a dat drept de utilizare a menţiunii de calitate „Produs montan” pentru şase produse ale Societăţii Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sângeorz Băi. Este vorba despre produsele „Caşcaval”, „Telemea”, „Smântână”, „Urdă”, „Caş din lapte de vacă” şi „Brânză frământată de Sângeorz Băi”. Acestea vor fi înscrise în Registrul naţional al produselor montane, în urma Deciziei 59 din 9 septembrie, eliberată în baza Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
„Mândru că sunt sângeorzan! Puțin mai hotărâți din 2016, această echipă face lucruri minunate ca și echipa din cadrul primăriei. Vreau să felicit Cooperativa Sângeorz-Băi pentru cele șase produse atestate produs montan si unul atestat tradiţional. Iată că proiectele sunt puse în practică încet încet și viitorul sună foarte bine. Felicitări membrilor, oameni gospodari și succes pe mai departe!”, transmite Traian Ogâgău, primarul oraşului Sângeorz Băi.
Primarul Traian Ogâgău ne-a spus că realizările Cooperativei de la Sângeorz Băi reprezintă un model de bun practică pentru toţi fermierii, aceştia înţelegând faptul că banii din subvenţii trebuie reinvestiţi, pentru a aduce plus valoare şi pentru a face pasul spre o agriculturi nu doar performantă, ci şi profitabilă.
Citiţi şi:
- Descoperiți frumusețea Munților Rodnei și gustul adevărat al produselor lactate, la Stâna Popas Putredu Sângeorz-Băi!
- Caşul şi urda de oaie facute de Mihaela Kadar, la Nuseni, inregistrate ca produse montane!
- Şase producători din Bistriţa-Năsăud şi-au atestat produsele montane! Vezi unde pot fi găsiţi!
- Brânza frământată de Sângeorz Băi, atestată ca produs tradiţional
- Dulceaţa şi siropurile de căpşuni şi de zmeură ale unei firme din Piatra Fântânele vor fi etichetate ca produs montan
Adaugă comentariu nou