Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
Mar, 01/23/2024 - 11:13
În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
În acest an, din județul Bistrița- Năsăud participă societatea Lacto Sinelli SRL cu produsul „Brânză frământată de Teaca”. Acesta se afă în proces de recunoaștere europeană pe schema de calitate IGP (indicație geografică protejată).
"Printre produsele românești apreciate de vizitatori care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european se regăsesc: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, brânză frământată de Teaca, Răstăuțe Maramureșene, prune afumate de Vrancea, Cozonac Domnesc.", a precizat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Reamintim că expoziția „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.
În acest moment, județul nostru are înregistrate un număr de 32 de produse tradiționale și 11 produse alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.
Citiţi şi:
- Brânza frământată de Teaca, Groșciorul de Teaca, Ceafa nobilă de Bistrița și Zacusca cu păstrăv afumat de pe Sălăuța, la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin. Direcția Agricolă Bistrița-Năsăud: Succes celor trei producători din Bistrița-Năsăud!
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- Brânza frământată Sinelli de Teaca, atestată ca produs tradiţional!
- ASOCIAȚIA BRÂNZARILOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD anunță demararea procedurii de obținere a certificării ca schemă de calitate europeană Indicație Geografică Protejată (IGP) a produsului BRÂNZĂ FRĂMÂNTATĂ DE TEACA!
- La început de vară, dorim să vă împărtășim povestea brânzei frământate de Teaca
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Centrul de cultură contemporană Rezidența9 lansează un apel deschis pentru ARTIST ROOMS, un program...
Comentarii
Liviu -
Lun, 11:55
Felicitări celor prezenți pentru drumul parcurs, deasemenea, organizatorilor și celui ce a...
Cornelia Horgos -
Dum, 22:50
Felicitări!
Alina -
Sâm, 12:51
La multi si sanatosi ani!
Sa aveti parte de bucurie si liniste sufleteasca!
Cerpas Ion Cornel -
Mar, 17:40
Buna ziua.Unde pot gasi arhiva SMA BERZOVIA(AGROMEC ) JUDETUL CARAS-SEVERIN pentru adeverinta...
Iuliu -
Mar, 16:55
Programul de guvernare este construit pe trei piloni fundamentali şi anume:
-Ordine în finanţele...
Aniversări
La ceas de sărbătoare, preacucernice părinte Ionuț Iancu Buda, preot paroh la Chiuza, vă adresăm urări de sănătate și ani îndelungați alături de...
La popas aniversar, îi transmitem părintelui paroh Vlad Murgoi de la Corvinești, gânduri frumoase, însoţite de urări de sănătate, împliniri şi...
Inginerul Octavian Harșianu, Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud, împlinește astăzi o frumoasă vârstă.
Adaugă comentariu nou