Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
Mar, 01/23/2024 - 11:13
În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
În acest an, din județul Bistrița- Năsăud participă societatea Lacto Sinelli SRL cu produsul „Brânză frământată de Teaca”. Acesta se afă în proces de recunoaștere europeană pe schema de calitate IGP (indicație geografică protejată).
"Printre produsele românești apreciate de vizitatori care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european se regăsesc: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, brânză frământată de Teaca, Răstăuțe Maramureșene, prune afumate de Vrancea, Cozonac Domnesc.", a precizat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Reamintim că expoziția „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.
În acest moment, județul nostru are înregistrate un număr de 32 de produse tradiționale și 11 produse alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.
Citiţi şi:
- Brânza frământată de Teaca, Groșciorul de Teaca, Ceafa nobilă de Bistrița și Zacusca cu păstrăv afumat de pe Sălăuța, la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin. Direcția Agricolă Bistrița-Năsăud: Succes celor trei producători din Bistrița-Năsăud!
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- Brânza frământată Sinelli de Teaca, atestată ca produs tradiţional!
- ASOCIAȚIA BRÂNZARILOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD anunță demararea procedurii de obținere a certificării ca schemă de calitate europeană Indicație Geografică Protejată (IGP) a produsului BRÂNZĂ FRĂMÂNTATĂ DE TEACA!
- La început de vară, dorim să vă împărtășim povestea brânzei frământate de Teaca
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a...
Comentarii
Romeo Kelaru -
Vin, 09:49
Historia, inclusive teoría formarii limbii romane a fost dnaturata de: interese straine.Tracia...
Romeo Kelaru -
Vin, 09:21
Limba latina s-a format prin combinarea troyanului (medio trac) Eneas si familia da cu locuitorii...
Alexandru -
Mar, 12:18
Au ajuns să politizeze și fotbalul! Nici nu-i de mirare! Dacă primarul n-a fost „roșu”, ce s-au...
Leila -
Lun, 22:39
Scandal la ștrandul Codrișor
Din data supoziția primarului Lazany, la ștrand terasa Cora este...
Maria7 -
Lun, 01:55
D-lor,FELICITĂRI!
Pentru acest articol.
Cred că sunteți singurul
Ziar, din oraș, care azi, în 15...
Aniversări
La popas aniversar, ne alăturăm celor care îi transmit sincere urări și felicitări doamnei avocat Monica Săsărman, consilier de stat în cadrul...
În zi de naștere, îi transmitem doamnei profesor psihopedagog Corina Maria Bumbu, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Bistrița,...
La popas aniversar, adresăm calde urări de bine doamnei profesor Monica Buboly, directorul Colegiului Național "Andrei Mureșanu" Bistrița.
Adaugă comentariu nou