Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
Mar, 01/23/2024 - 11:13
În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
În acest an, din județul Bistrița- Năsăud participă societatea Lacto Sinelli SRL cu produsul „Brânză frământată de Teaca”. Acesta se afă în proces de recunoaștere europeană pe schema de calitate IGP (indicație geografică protejată).
"Printre produsele românești apreciate de vizitatori care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european se regăsesc: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, brânză frământată de Teaca, Răstăuțe Maramureșene, prune afumate de Vrancea, Cozonac Domnesc.", a precizat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Reamintim că expoziția „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.
În acest moment, județul nostru are înregistrate un număr de 32 de produse tradiționale și 11 produse alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.
Citiţi şi:
- Brânza frământată de Teaca, Groșciorul de Teaca, Ceafa nobilă de Bistrița și Zacusca cu păstrăv afumat de pe Sălăuța, la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin. Direcția Agricolă Bistrița-Năsăud: Succes celor trei producători din Bistrița-Năsăud!
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- Brânza frământată Sinelli de Teaca, atestată ca produs tradiţional!
- ASOCIAȚIA BRÂNZARILOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD anunță demararea procedurii de obținere a certificării ca schemă de calitate europeană Indicație Geografică Protejată (IGP) a produsului BRÂNZĂ FRĂMÂNTATĂ DE TEACA!
- „Brânza frământată de Teaca” – debut de excepție și distincție la concursul „Comori din Răsărit” 2025

Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
În siajul spumos al atâtor evenimente îngrămădite în calendarul specific perioadei...
Comentarii
Iuliu -
Dum, 16:48
Conform publicației Defense One, varianta extinsă a Strategiei de Securitate Națională a SUA se...
Iuliu -
Vin, 15:30
In loc de comentariu, mai bine versurile poeziei "Fă-ți timp..." de Traian Dorz:
În trecerea...
Poiana Mărului -
Mie, 22:13
Îmi permit să-l numesc „SFÂNTUL NENUMIT AL NEAMULUI ROMÂNESC”. Și încă un lucru care m-a deranjat:...
Szakacs Emilia -
Mie, 11:08
Bună ziua!Pentru reînoire permis.
*** -
Mie, 09:17
Vineri, când e bai, chemați americanii.
Sâmbătă iar faceți glu-glu, ca curcanii.
Duminică vă...
Aniversări
Cele mai sincere urări de sănătate, bucurii şi împliniri, în ceas aniversar, transmitem domnului ing. IOAN NUŢU TABĂRĂ.
La mulţi ani!...
În zi aniversară, adresăm doamnei profesor PAULA-NICOLETA MOLNAR, director al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr.
Sincere urări de sănătate, împliniri profesionale și personale, transmitem în ceas aniversar, domnului VASILE BAR, preşedintele Camerei de Comerţ şi...























Adaugă comentariu nou