Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
Mar, 01/23/2024 - 11:13
În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.
În acest an, din județul Bistrița- Năsăud participă societatea Lacto Sinelli SRL cu produsul „Brânză frământată de Teaca”. Acesta se afă în proces de recunoaștere europeană pe schema de calitate IGP (indicație geografică protejată).
"Printre produsele românești apreciate de vizitatori care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european se regăsesc: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, brânză frământată de Teaca, Răstăuțe Maramureșene, prune afumate de Vrancea, Cozonac Domnesc.", a precizat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Reamintim că expoziția „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.
În acest moment, județul nostru are înregistrate un număr de 32 de produse tradiționale și 11 produse alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.
Citiţi şi:
- Brânza frământată de Teaca, Groșciorul de Teaca, Ceafa nobilă de Bistrița și Zacusca cu păstrăv afumat de pe Sălăuța, la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin. Direcția Agricolă Bistrița-Năsăud: Succes celor trei producători din Bistrița-Năsăud!
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- Brânza frământată Sinelli de Teaca, atestată ca produs tradiţional!
- ASOCIAȚIA BRÂNZARILOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD anunță demararea procedurii de obținere a certificării ca schemă de calitate europeană Indicație Geografică Protejată (IGP) a produsului BRÂNZĂ FRĂMÂNTATĂ DE TEACA!
- „Brânza frământată de Teaca” – debut de excepție și distincție la concursul „Comori din Răsărit” 2025

Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Printre cărturarii de mare cuprindere care au răsărit din solul fertil al comunei Rebrișoara,...
Comentarii
Sergiu -
Joi, 15:39
Lărgirea actualei centuri ocolitoare a orașului Bistrița nu este posibilă pe toată lungimea...
cititor -
Mie, 18:35
Bistrița este orașul Imnului Național, pe versurile unui mare poet de pe aceste meleaguri, dar...
cititor -
Mie, 18:29
Dacă ne amin tim bine, aceste proiecte au mai fost anunțate.
Radu -
Mie, 11:36
Problema reformei pensiilor speciale este mai veche. Atragerea fondurilor europene pentru...
Aniversări
Cu ocazia zilei de naştere, adresăm calde urări aniversare domnului AUREL TELCEAN, senior editor al ziarului Răsunetul.
Astăzi este o zi deosebită pentru doamna profesor de canto clasic și tradițional Cristina Bălan, șef Serviciu Școala de Arte din cadrul Centrului...
Cu ocazia zilei de naștere, îi transmitem domnului ing.
In Memoriam
Au trecut douazeci de ani de când profesorul Mureşan Matei a trecut în veșnicie.
























Adaugă comentariu nou