„Brânza frământată de Teaca” – debut de excepție și distincție la concursul „Comori din Răsărit” 2025
Joi, 10/30/2025 - 13:27
Brânza frământată de Teaca, produsul fabricat de Lacto Sinelli SRL, marchează un moment important în parcursul său: a participat pentru prima dată la un concurs de profil – „Treasures of the East / Comori din Răsărit” 2025 – și a obținut o distincție la secțiunea „Concursul de Brânzeturi” a evenimentului.
Evenimentul „Treasures of the East / Comori din Răsărit”, desfășurat în perioada 24–26 octombrie 2025, la Hotel Ramada Plaza Craiova, a reunit producători artizanali, specialiști în turism gastronomic, operatori HoReCa și consumatori entuziaști. În cadrul manifestării s-au desfășurat trei concursuri distincte – brânzeturi, bere și vinuri –, iar la categoria brânzeturi publicul, după ateliere introductive, a avut ocazia să deguste și să voteze produsele favorite.
Pentru Brânza frământată de Teaca, recunoașterea obținută reprezintă un prim pas valoros de vizibilitate. Distincția oferă credibilitate produsului în contextul atestării sale pentru schema de calitate Indicație Geografică Protejată (IGP) – demers complex care implică documentare privind originile, tehnologia și legătura cu aria geografică.
„Brânza frământată de Teaca” este un sortiment din lapte de vacă, care se remarcă prin tehnologia de obținere, ce îi conferă o textură onctuoasă și o consistență uniformă, precum și un gust intens, ce reflectă originalitatea produsului și legătura sa cu zona de producție – comuna Teaca, județul Bistrița-Năsăud.
Pentru Lacto Sinelli, premiul reprezintă o confirmare că produsul se încadrează în criteriile apreciate de consumatori și specialiști: calitate, autenticitate și specificitate regională. Pentru Teaca și județul Bistrița-Năsăud, este o ocazie de a sublinia importanța produselor lactate locale, de a crește notorietatea zonei și de a valorifica patrimoniul gastronomic în contextul turismului și al agro-industriei tradiționale.
Citiţi şi:
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- „Brânza frământată de Teaca” pe drumul spre recunoașterea europeană în prag de sărbători
- Produsul românesc „Brânza frământată de Teaca” ne-a făcut mândri și anul acesta la 'Săptămâna Verde" de la Berlin
- La început de vară, dorim să vă împărtășim povestea brânzei frământate de Teaca
- Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!

Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
În publicația săptămânală Foaia Poporului din 17/29 octombrie 1899 (anul VII, nr. 42), care apărea...
Comentarii
Rus Augustin -
Mie, 18:33
Sunt tare curios ce părere au cititorii despre comentariul lui ... Mircea Dinescu !
Bratan Catalina -
Mie, 16:58
Nu am vazut o persoana mai nesimtita in viata mea. Acest domn a avut curajul sa ma numeasca “grasa...
Nae -
Mar, 22:19
No, dacă n-ați luat măsuri,vinde Moldovan și calea ferată și va vinde și pe voi!!!
Oamenii v-au...
Florentina Sumlanschi -
Mar, 13:11
Buna ziua ! Unde gasesc arhiva Uzinei 23 August pentru a face o cerere de adeverinta sporuri ?
Mircea Dinescu -
Mar, 08:45
Preafericite, iartă-mă că ieri
n-am vrut să vin la tine în odaie,
era prea mare tîrla de boieri...
Aniversări
La popas aniversar, gândurile noastre bune se îndreaptă către părintele IOAN MIHĂILĂ, preot în Parohia Leşu II, cu hramul «Naşterea Sfântului Ioan...
În zi de naştere, cele mai sincere urări aniversare adresăm preacucernicului părinte IOAN TITIENI, preot paroh la Gledin.
În zi aniversară, adresăm gânduri de bine părintelui MIRCEA DORIN POP, preot paroh la Şintereag. Vă dorim mulţi ani cu sănătate în slujirea Bisericii...
In Memoriam
Astăzi se împlinesc șase luni de la trecerea la Domnul a doamnei profesoare LUCREȚIA OCHIAN din Bistrița, mama, bunică, străbunică.
O vom păstra...
























Adaugă comentariu nou