Produsul românesc „Brânza frământată de Teaca” ne-a făcut mândri și anul acesta la 'Săptămâna Verde" de la Berlin

Produsul românesc „Brânza frământată de Teaca” ne-a făcut mândri și anul acesta la 'Săptămâna Verde". Acest produs a fost acceptat de Comisia Europeană pentru a obține recunoașterea de Indicație Geografică Protejată (IGP). Acest statut reprezintă o certificare a calității, tradiției și autenticității unui produs specific unei regiuni geografice.
 
Recunoașterea IGP este o mare realizare pentru producătorii locali din zona Teaca și o dovadă a valorii produselor tradiționale românești pe piața europeană. Procesul de obținere a acestui statut a implicat o documentație amplă pentru a demonstra specificitatea produsului și legătura sa cu regiunea. Deși drumul a fost destul de anevoios, grupul aplicant a avut curajul să înceapă demersurile de atestare ca indicație geografică protejată pentru un alt produs reprezentativ: Groșciorul de Teaca, prezent și el anul acesta la expoziție. 
 
„Brânza frământată de Teaca” este un produs realizat manual, respectând rețete și tehnici transmise din generație în generație. Gustul unic și calitatea superioară a brânzei sunt datorate nu doar  de calitatea materiei prime, ci și de măiestria celor care procesează produsul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5