La început de vară, dorim să vă împărtășim povestea brânzei frământate de Teaca
-
View the full image
Lăcrimioara Miron și Silvia Birau, lucrătoare în secția de brânză frământată
- View the full image
- View the full image
- View the full image
În anul 1952 s-a înființat întreprinderea de colectare și industrializare a laptelui, Comuna Teaca fiind un important centru de prelucrare a laptelui. Odată cu privatizarea, în jurul acestui centru au apărut mai multe unități de prelucrare a laptelui, dar care, pe parcurs si-au închis porțile. Anul acesta se împlinesc 16 ani de la modernizarea, prin fonduri SAPARD, a singurei fabrici de prelucrare a laptelui deschisa in 1994 si rămasă funcțională si intr-o continua crestere pana in ziua de astazi. Aceasta a venit cu noi oportunități de angajare pentru locuitori, dar și cu posibilitatea punerii în lumină a produselor locale.
Majoritatea angajaților sunt locuitori ai comunei Teaca sau imprejurimi. Astfel, dorim să vă facem cunoștință cu două dintre angajatele fabricii care au deschis drumul spre afirmare a produsului „Brânza frământată de Teaca”: Lăcrimioara Miron și Silvia Birau, lucrătoare în secția de brânză frământată.
Dorința de a face cunoscut produsul în toată lumea le-a determinat să dea tot ce-i mai bun și să pună suflet în fiecare bucată de brânză, iar atunci când oamenii gustă acest produs, să simtă emoție, să-și aducă aminte de copilărie, de viața la țară.
Înainte de sărbătorile pascale, în Teaca, fiecare gospodină pregătește brânză frământată, mai ales pentru că aceasta constituie ingredientul principal pentru obținerea păștii.
Brânza noastră frământată reușește să bucure chiar și inimile românilor de peste hotare, acest produs fiind comercializată, alături de alte produse românești, în magazinele românești din Italia, unde se bucură de notorietatea meritată.
În țara noastră, „Brânza frământată de Teaca” a ajuns in toate județele (inclusiv în capitală) prin magazinele proprii ale LACTO SINELLI sau în rețeaua distribuitorilor locali, având un real succes în piețele din Brasov, Sibiu, Alba, Maramureș, Timiș.
Citiţi şi:
- „Brânza frământată de Teaca” pe drumul spre recunoașterea europeană în prag de sărbători
- Brânza frământată de Teaca a ajuns la Berlin
- Brânză... de la Teaca
- Brânza frământată de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, la Săptămâna Verde de la Berlin. Ing. Ioan Păun (director executiv Direcția Agricolă Bistrița- Năsăud): Susținem producătorii din județul nostru!
- Brânza frământată de Sângeorz Băi, atestată ca produs tradiţional
Comentarii
Eu m-am născut în Teaca. Felicitări pentru angajații fabricii de brânzeturi, mai puțin pentru denumirea acesteia.Dacă patronul este italian profitul fabricii în mare parte trece granițele României și ajunge unde alții beneficiază de acesta. La fel ca la supermarketuri.
Adaugă comentariu nou