Bucuria de a cânta Brahms…

,,Cred în Bach Tatăl, Beethoven Fiul şi Brahms Duhul Sfânt al Muzicii.” (Hans von Bulow, dirijor, pianist şi compozitor german

Luni seara, la Sinagoga din Bistriţa, violonistul Răzvan Suma şi pianistul Josu Okinena au oferit prietenilor, o seară Brahms. A fost o seară a bucuriei, o seară în care Răzvan s-a dăruit oamenilor dragi din Bistriţa. Acelaşi lucru l-a făcut şi colegul său de scenă, pianistul Josu Okinena, care a mărturisit că s-a îndrăgostit de oraşul nostru.

,,Dacă pentru turneul Vă place Bach? m-am pregătit ca pentru un experiment, cu tot ce înseamnă asta, sonatele de Brahms sunt un tărâm pe care îl străbat de mult timp. Le-am cântat cu diferiţi pianişti şi, în plus, am realizat un CD în anul 2002, chiar alături de Josu Okinena. Siguranţa pe care o am acum, în turneul Vă place Brahms? Mă va face să transmit publicului din toată ţara bucuria mea de a cânta. Artistul care prin interpretarea lui dă impresia că totul este o joacă reuşeşte să atragă publicul în ea. Iar pentru mine să dăruieşti este mult mai important decât să primeşti”, spunea violonistul Răzvan Suma într-un interviu.

Colaborarea cu pianistul spaniol Josu Okinena a început în anul 2002, la un concurs internaţional, unde Răzvan trebuia să îşi aleagă, din lista pusă la dispoziţie de organizatori, un pianist corepetitor.

,,Am ales şi am fost convins după sonoritatea numelui, că este vorba de o artistă japoneză! Surpriza a fost mare când am văzut că nu este vorba despre o pianistă, ci despre un pianist şi nu japonez, ci spaniol. Am câştigat concursul şi de aici s-a născut frumoasa noastră colaborare. Am cântat împreună în cele mai importante săli de concerte din Spania, România şi Argentina”, a mărturisit Răzvan Suma.

A fost şi o seară a detaliilor, a măiestrei. Personalitatea inconfundabilă a violonistului Răzvan Suma a scos la suprafaţă tot ce are divin muzica lui Brahms.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5