Concert Bach, cu Răzvan Suma, soţul Analiei Selis

Vă place Bach? Dacă da sunteţi invitaţi la primul turneu solo semnat Răzvan Suma în opt oraşe, printre care şi Bistriţa, în perioada 12 martie - 28 martie.

Acest eveniment reprezintă o serie de premiere în România: integrala suitelor solo pentru violoncel semnate de Bach - un program abordat pentru prima oară de un violoncelist român; o demonstraţie senzaţională de virtuozitate tehnică şi sensibilitate artistică, într-un concert care depăşeşte 90 de minute; o muzică potrivită oricărui ambient: de la sălile de spectacol la catedrale, de la spaţiile neconvenţionale la scene în aer liber.

Violoncelistul Răzvan Suma s-a impus ca unul dintre cei mai activi şi versatili muzicieni ai tinerei generaţii. Are un repertoriu impresionant, realizat în cele peste 500 de recitaluri şi concerte susţinute în turneele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa şi Asia. În 2009 a devenit solist al Societăţii Române de Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Pe lângă activitatea concertistică din România, susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca "Auditorio Nacional de Madrid", "Teatro Colon" din Buenos Aires, "Kursall" din San Sebastian. Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma în acest moment apaţine lutierului Charles Adolphe Maucotel şi a fost creat la Paris în anul 1849. Răzvan Suma este soţul interpretei Analia Selis. Artistul va fi prezent la Bistriţa pe 11 martie, la Sinagogă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5