Răzvan Suma, aplaudat în oraşele ţării

Un tânăr muzician talentat şi-a luat violoncelul, partiturile cu integrala suitelor lui Bach pentru violoncel solo şi, însoţit de artistul multimedia Tom Brânduş şi videoproiecţiile sale concepute special pentru concert, a pornit prin ţară să încânte publicul. Răzvan Suma este violoncelistul care, după şase turnee în formulă de trio, susţine primul său turneu solo naţional, sugestiv intitulat „Vă place BACH?”.
Evenimentul propune spectactorilor din ţară să găsească răspunsul la această întrebare după mai mult două ore de spectacol complet: muzică clasică de cea mai bună calitate, însoţită de un concept grafic inovator. Proiecţii multimedia poartă imaginaţia privitorilor în catedrale baroce, în momente din viaţa lui Bach sau pur şi simplu într-un vis abstract de lumină şi culoare.
Răzvan Suma se află la mijlocul turneul său. Peste 2000 de spectatori l-au aplaudat în Braşov, Arcuş, Baia Mare şi Bistriţa. Unde a fost bine primit de public. Răzvan Suma declară: "Cântând în săli atât de diferite până acum, de la un spaţiu clasic de concert până la Sinagoga din Bistriţa, l-am redescoperit pe Bach de fiecare dată într-o nouă formă. E fascinant că fiecare notă pare specială într-o acustică diversă, ce conferă o altă expresivitate muzicii. Nici un concert nu seamănă cu celălalt, fiecare seară îmi oferă privilegiul de a naviga printre stări pe care nu credeam că le pot atinge cântând Bach."
Turneul naţional „Vă place BACH?” reprezintă prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei lui Bach pentru violoncel solo. Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma este unul special: a fost creat de un celebru lutier (Charles Adolphe Maucotel) la Paris, în 1849. În România, prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach este realizată de Răzvan Suma cu sprijinul casei de producţie Sonoro Records. CD-ul a fost lansat în cadrul turneului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5