Bucurie duhovnicească la Agrișul de Jos. Un sobor de preoţi, alături de Arhimandritul Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Nicula, fiu al satului, au săvârşit Acatistul Sf. Mare Mc. Pantelimon

Sâmbătă,  27 iulie, zi în care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon, al medicilor ocrotitor și al bolnavilor vindecător, în Parohia Ortodoxă Agrișul, la biserica ce poartă hramul Sf.  Arh. Mihail și Gavriil, din Agrișul de Jos,  Protopopiatul Beclean, a avut loc întrunirea preoților din cercul pastoral Șintereag. Cu acest prilej, în prezența unui număr semnificativ de credincioși și tineri din parohie, s-a săvârșit, de la ora 9.00, Acatistul Sf. Mare Mc. Pantelimon,  urmat de Sfânta Liturghie.

Soborul de preoți a fost condus de Părintele Arhimandrit Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Nicula și fiu al satului Agrișu de Sus. 

           În cadrul Sfintei Liturghii, numeroși credincioși, printre care mulți copii, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. După încheierea Sfintei Liturghii, părintele Iftimi Dan,  reprezentant al Departamentului Misionar în Protopopiatul Beclean și paroh în localitatea Ciceu Giurgești, a susținut o cateheză despre Taina Sfântului Botez. Pe parcursul prezentării,  credincioșii au fost provocați la dialog și s-au oferit răspunsuri la întrebări precum: Care este temeiul scripturistic al Tainei Sf. Botez? De ce trebuie botezați copiii? Botezul lui Ioan este același cu botezul instituit de Domnul Hristos? Cu ce botez a fost botezat Domnul Hristos? Care sunt săvârșitorii Tainei Sf. Botez? Dumnezeu îngăduie să fim botezați de două ori?                                   

La final, pr. Lucian Badale, gazda întâlnirii,  a mulțumit părintelui stareț, părintelui Iftimi și colegilor pentru împreuna slujire, credincioșilor pentru prezență, subliniind importanța cunoașterii învățăturii de credință a Bisericii pentru a avea o trăire model.         

pr. Iftimi Dan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5