Bucurie pentru elevii din echipa de robotică Bolts and Gears a Colegiului Național Liviu Rebreanu. Cadouri şi pentru copiii din Basarabia

Educația, sănătatea și sprijinirea semenilor aflați în nevoie sunt temele principale ale proiectelor Asociației Clubul Rotary Bistrița Nosa. La început de an, membrii organizației au ales să ofere susținere și să dăruiască bucurie, elevilor echipei de robotică “Bolts and Gears” din Bistrița și copiilor din Raionul Glodeni, Republica Moldova, în cadrul Campaniei “Cadoul de Crăciun în Basarabia”.

Tineri, frumoși, plini de energie, înzestrați cu abilități diverse, pe care și le dezvoltă prin “învățare practică”, elevii din echipa de robotică “Bolts and Gears” a Colegiului Național “Liviu Rebreanu” Bistrița i-au cucerit de la prima întâlnire, în 2017, pe membrii Asociației Clubul Rotary Bistrița Nosa. Echipa a fost înființată în urmă cu 3 ani și reunește, în momentul de față, 19 elevi. Reprezintă municipiul Bistrița la competiția națională de robotică FIRST Tech Challenge care aduce împreună cei mai talentați elevi de liceu în domeniul roboticii. Anul trecut, “Bolts and Gears” a obținut locul 13 din 94 de echipe înscrise, iar pentru concursul din acest an – a cărui temă este inspirată de celebrarea a 50 de ani de la prima aselenizare, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete - tinerii sunt motivați și convinși că vor depăși performanța anterioară, deși numărul competitorilor a crescut la 145. În anii precedenți, Rotary Bistrița Nosa a susținut echipa de robotică cu suma de 4800 lei, iar pentru participarea la concursrul de la București, din martie 2019, cu 2500 lei și materiale necesare finalizării robotului, în valoare de 500 lei.
Tot în această săptămână, Rotary Bistrița Nosa s-a alăturat Campaniei “Cadoul de Crăciun în Basarabia”, achiziționând 20 pachete pentru micuții din Raionul Glodeni. Acțiunea se integrează armonios în proiectele “de suflet” pentru sprijinirea semenilor aflați în nevoie, pe lângă comunitățile locale - principalele beneficiare ale acțiunilor derulate de Asociație - frații din Republica Moldova și nevoile lor fiind o preocupare continuă a Clubului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5