Bugetul judeţului pe 2018, dublu faţă de anul trecut. Peste 236 milioane lei pentru modernizarea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean a publicat proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2018, bistriţenii având posibilitatea de a depune contestaţii în termen de 15 zile de la afişarea acestuia.

         Potrivit proiectului, veniturile totale însumează 392,012 milioane lei, în timp ce cheltuielile sunt de 409,184 milioane lei, diferenţa reprezentând excedentul de anul trecut de peste 17 milioane lei. Comparativ cu anul trecut când veniturile şi cheltuielile au fost de aproximativ 200 milioane lei, la începutul anului, bugetul judeţului din acest an este de două ori mai mare.

         La cheltuieli, cea mai mare sumă este direcţionată la capitolul Transporturi – drumuri şi poduri. Peste 236 milioane lei reprezintă investiţiile în infrastructura rutieră, Consiliul Judeţean având în implementare atât proiecte cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Drumul Poarta Transilvaniei, dar şi cu finanţare guvernamentală, în cadrul etapei a II-a din PNDL.

         Pentru asistenţă socială este prevăzută suma de 98,329 milioane lei, în timp ce pentru învăţământ (învăţămând special şi programul guvernamental „Cornul şi laptele”) este propusă suma de 11,164 milioane lei. Pentru cultură şi religie, bugetul de cheltuieli are prevăzută suma de 26,287 milioane lei, din care 2 milioane lei pentru Biblioteca Judeţeană, 4,465 milioane lei pentru Complexul Muzeal şi aproape 8 milioane lei pentru Centrul Judeţean pentru Cultură.  O altă sumă importantă merge în zona monumentelor, fiind vorba de proiectul de restaurare a Castelului de la Posmuş.

         Pentru Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean îşi propune alocarea a 4 milioane lei, atât pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii, cât şi pentru cheltuieli de capital.

 

 

 

           

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5