Bugetul Consiliului Judeţean, estimat la 200 milioane lei. Jumătate din fonduri sunt cheltuieli cu asistenţa socială şi învăţământul special

Consiliul Judeţean a publicat pe site-ul propriu proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017, persoanele interesate având posibilitatea să depună contestaţii în termen de 15 zile. De altfel, vineri, 10 martie,  de la ora 16, este programată dezbaterea publică a proiectului de buget.

         Veniturile bugetare pentru 2017 sunt estimate la 200,319 milioane lei, în timp ce prevederile anuale la capitolul cheltuieli  sunt de 205,290 milioane lei. Din total cheltuieli, cea mai mare sumă, respectiv 87,6 milioane lei, este direcţionată spre asistenţa socială, o sumă consistentă – 31,5 milioane lei – mergând şi spre învăţământul special şi programele guvernamentale „Lapte şi corn”, consum fructe etc. Practic, peste 50% din buget este direcţionat spre asistenţă socială şi învăţământ special.

La capitolul Transporturi, propunerea autorităţilor judeţene este de 47,9 milioane lei, în fapt proiectele de infrastructură judeţeană.

Capitol „Cultură, recreere şi religie” are prevăzută suma de aproximativ 20 milioane lei, din care 2 milioane lei pentru Biblioteca Judeţeană, 4 milioane lei pentru Complexul Muzeal, 5,5 milioane lei pentru Centrul Judeţean pentru Cultură, 1,85 milioane lei – sport şi activităţi recreative. De asemenea, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă este prevăzută suma de 2 milioane lei, pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii şi pentru investiţii.

În ceea ce priveşte Programul de investiţii, pentru 2017, Consiliul Judeţean are prevăzută suma de 31,198 milioane lei, fără a lua în calcul contractele de finanţare pe fonduri europene.    

 

Iată principalele investiţii anunţate de Consiliul Judeţean!

         1.Construcţie lift exterior – 565 mii lei

         2.Achiziţii aparatură medicală şi cofinanţări investiţii – 1,5 milioane lei

         3.Amenajare Complexul Muzeal Judeţean – 783 mii lei

         4.Bibliobuz – Biblioteca Judeţeană – 140 mii lei

         5.Realizare bypass pluvial la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor – 131 mii lei

         6.Semn de intrare în judeţ – 500 mii lei

         7.Studii şi proiecte – 765 mii lei

         8.Cântar auto – 52 mii lei

         9.Modernizări drumuri judeţene – 26,328 milioane lei

        

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5