Bugetul Năsăudului adoptat cu 11 la 6

Legislativul local năsăudean a dezbătut şi aprobat bugetul de venituri şi cheltieli pe anul 2015 în şedinţa extraordinară de la sfârşitul săptămânii trecute (12 ferbuarie).
Bugetul total este în sumă de 29.936 milioane lei. Executivul local a fundamentat bugetul într-o formă pe care „opoziţia” din Consiliul Local Năsăud , dar şi un independent (Ionuţ Cremene – fost consilier PPDD), nu au aprobat-o.
Astfel, suma de 130.000 lei propuşi de executiv pentru Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”, mai exact pentru execuţia lucrărilor restante în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare PSI: sistem de desfumare, paratrăznet, sistem de panică şi PSI, a fost relocată pentru alte oportunităţi. Şi asta, în urma a două amendamente propuse şi aprobate cu majoritate de voturi (11 „pentru” – 10 PNL şi un independent).
Consilierul Viorel Naşcu s-a declarat împotriva alocării acestei sume Casei de Cultură, fiind nemulţumit din cauză că acele lucrări nu au fost prinse şi executate înainte de recepţia tehnică a lucrărilor, cerând schimbarea destinaţiei sumei de 130.000 lei de la Casa de Cultură, pentru reabilitarea trotuarelor din Piaţa Unirii şi construirea unor grupuri sociale noi la Şcoala de pe Valea Spinului.
Primarul Mircea Romocea a răspuns consilierilor, menţionând că „Decizia a fost luată independent de voinţa noastră, a administraţiei locale, investiţia fiind derulată cu finanţe majoritar prin CNI Bucureşti. Contractul încheiat între firma executantă a lucrărilor şi Compania Naţională de Investiţii Bucureşti prevedea în acest mod termenii de execuţie şi pot afirma că în ceea ce ne priveşte pe noi (oraşul Năsăud) totul s-a făcut perfect legal”.
Cu toate aceste explicaţii, legislativul a fost de acord cu amendamentul lui Viorel Naşcu, suma de 130.000 lei fiind îndreptată spre repararea trotuarelor – 105.000 lei şi grupurilor sociale de la Şcoala Valea Spinului – 25.000 lei.
Consilierul Ovidiu Maghiar a propus şi a obţinut votul majoritar pentru ca suma de 80.000 lei fundamentată spre achiziţia unei Dacia Duster pentru viitoarea Poliţie locală, să fie relocată tot pentru reabilitarea trotuarelor care sunt într-o stare dezastruoasă. În viitor, după constituirea efectivă a Poliţiei Locale, se vor aloca bani pentru achiziţionarea Daciei Duster.
În urma acestor amendamente aprobate de legislativ, lucrările respective vor beneficia de o finanţare mai mare cu 185.000 lei decât a fost prevăzut iniţial.
Contabilul şef al Primăriei oraşului Năsăud – Gigi Stoian, a anunţat că valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din Piaţa Unirii este de 1.095,257 mii lei, asiguraţi în exclusivitate din bugetul local, 1005, 464 lei, reprezentând valoarea de construcţie şi montaj, iar 90,793 mii lei fiind repartizaţi pentru documentaţie şi avize.
Bugetul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” iniţial se ridica la suma de 395 mii lei, din care, la secţiunea de funcţionare 265, iar la secţiunea de dezvoltare 130 mii lei, care au fost transferaţi pentru trotuare şi grup social.
Bugetul Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”, instituţie subordonată Consiliului Local Năsăud, este de 8.880 mii lei, atât la „venituri”, cât şi la „cheltuieli”.
Vom reveni cu bugetul pentru şcolile năsăudene şi principalele investiţii pe 2015.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5