Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud – în curând inaugurată

Intrată în reabilitare la mijlocul lunii august (20), 2012, după o stagnare, apoi o reluare a lucrărilor, iată că acum se apropie de final urmând a fi dat în folosinţă înainte de Sărbătorile Pascale, după cum ne-a informat edilul urbei.
„Lucrările de reabilitare capitală a instituţiei de cultură care constau în: schimbarea şarpantei şi a învelitorii; refacerea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea şi anveloparea faţadelor, dotări tehnice şi de mobilier pentru scenă, sală de spectacole şi corpul administrativ, au fost recepţionate deja la sfârşitul lunii ianuarie. Mai avem de parcurs câteva etape care nu au fost prinse în contractul de execuţie derulat prin Compania Naţională de Investiţii Bucureşti, cum sunt: montarea paratrăznetului, a sistemelor de desfumare, PSI şi de panică – ultimul având rolul de eliberare a alarmei sau declanşarea camerelor de supraveghere. De asemenea, mai sunt câteva retuşuri. Toate aceste cheltuieli suplimentare, în valoare de aproximativ 130.000 lei, am convenit a fi plătite din bugetul local. Estimez că instituţia culturală va fi funcţională de Sfintele Sărbători Pascale”, a ţinut să precizeze primarul oraşului, prof. Mircea Romocea.
Clădirea va adăposti şi un Club al pensionarilor – o premieră în oraş, în care cei care vor dori îşi vor petrece în mod plăcut timpul liber. De asemenea, tot aici va fi şi noul sediu al Despărţământului Năsăudean Astra.
Investiţia a fost cofinanţată de la bugetul local (10 procente) şi din fonduri guvernamentale de aproximativ 2 milioane lei.

Comentarii

10/02/15 14:47
Daiana

domne șe băiet fain! :* :* :*

12/02/15 11:01
Laura

In imagine e casa de cultura sau edilul orasului pe care l-ati citat? Eu ma prind mai greu si am nevoie de lamuriri...

12/02/15 14:48
Nasaudean

comunicatu e al primarului dupa cum se vede, nu al casei de cultura

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5