Călătorii CFR, responsabilizaţi să nu primească mită electorală

Poliţiştii continuă acţiunile din cadrul campaniei “Tu decizi! Votează legal”, întâlnindu-se cu cetăţenii din mediul rural pentru a discuta despre prevederile legale în contextul alegerilor parlamentare din 9 decembrie a.c. şi despre consecinţele nerespectării acestora. Şi poliţiştii din cadrul Biroului Poliţie Transporturi au discutat cu călătorii despre bunurile a căror oferire şi primire constituie mită electorală şi au postat afişul campaniei în principalele staţii CFR din judeţ.
În piaţa agroalimentară din Rodna, dar şi în Maieru, Anieş şi Valea Vinului, oamenii legii au înmânat pliantele cu mesajul campaniei de prevenire a infracţiunilor electorale.
“Cetăţenii au fost informaţi că promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase in scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze, precum şi primirea acestora, în acelaşi scop, constituie infracţiuni pedepsite cu închisoare. Poliţiştii le-au înmânat cetăţenilor peste 300 de pliante cu mesaje preventive şi i-au îndrumat să sesizeze la numărul unic 112 încălcarea legislaţiei electorale », precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ BN.
De asemenea, afişele campaniei “Tu decizi! Votează legal!” au fost postate la ghişeele şi în zonele de acces pentru public din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice locale, la unităţi sanitare, autogări şi în magazinele din zone centrale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5