CAMPANIA “TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!“ A AJUNS ŞI ÎN PASUL TIHUŢA

 

Membrii Centrului de Comunicare Judeţean Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţerii de prevenire a criminalităţii,  poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie rurală şi poliţişti rutieri au organizat în 24 noiembrie o acţiune de informare a cetăţenilor în cadrul campaniei de prevenire a infracţiunilor electorale,  „Tu decizi! Votează legal!” .

 

Astfel, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au mers în cursul dimineţii în târgul din comuna Prundu-Bârgăului pentru a îndruma cetăţenii să voteze legal şi să nu se lase influenţaţi de mita electorală în ziua alegerilor.

Poliţiştii au înmânat cetăţenilor peste 250 de pliante  şi i-au informat cu privire la riscurile încălcării legislaţiei electorale.

Ulterior, efectivele s-au îndreptat către Pasul Tihuţa, la castel, o zonă cu aflux mare de persoane, îndeosebi turişti români şi străini, unde au continuat activităţile de informare a cetăţenilor cu drept de vot  cu privire la exercitarea unui vot legal.

 Persoanele care vizitau zona au primit peste 200 de fly-ere preventive cu mesajul campaniei şi au fost informate despre principalele prevederi legale aplicabile în contextul campaniei electorale şi în ziua alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c., cu accentuarea categoriei de  bunuri a căror oferire şi primire constituie mită electorală.

 

 

Şi poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi au continuat activităţile de conştientizare privind exercitarea unui vot legal a cetăţenilor din oraşul-staţiune Sângeorz-Băi, dar şi în piaţa agroalimentară din comuna Rodna.

*****

Campania “Tu decizi! Votează legal!” se desfăşoară în perioada 8 noiembrie- 9 decembrie a.c. şi are ca scopuri informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Pentru promovarea mesajului campaniei, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost realizate, prin mijloace proprii, 60.000 afişe tip A2, 500.000 flyere tip A6, precum şi sporturi audio şi video, disponibile pe site-ul www.volegal.mai.gov.ro , portal care include şi un flux de ştiri actualizat în mod dinamic (cu informaţii, foto şi fişiere audio-video).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5