Călin Popescu Tăriceanu: Am venit la Bistrița să ajutăm organizația ALDE să-și atingă obiectivul fixat pentru alegeri

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a ales să vină la Bistriţa în campanie electorală pentru a potenţa organizaţia locală în atingerea scorului electoral propus. După o vizită scurtă în judeţele Bihor şi Satu Mare şi cea din Bistriţa-Năsăud, staff-ul ALDE urma să se îndrepte spre Cluj-Napoca.

         „Am ales după un criteriu foarte clar. Mergem în judeţele unde am obţinut rezultatele cele mai bune pentru ca să potenţăm organizaţia locală, să o ajutăm să-şi atingă obiectivele pe care şi le-a fixat în alegeri. Acesta este motivul prezenţei noastre astăzi. (...) Sunt la curent cu obiectivele pe care vi le-aţi propus pentru alegerile parlamentare şi mă bucur că avem o organizaţie atât de ambiţioasă şi de capabilă să se mobilizeze. Putem să contăm, ştiu bine, pe sprijinul aleşilor noştri locali, şi sigur că în această a doua parte a campaniei am hotărât să punem un accent mai mare pe subiectele de natură economică pentru că acestea sunt cele care preocupă foarte mult pe cetăţeni”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

         În context, liderul ALDE a menţionat că nu a dorit să intre într-o „competiţie populistă” pe tema majorărilor salariale, dând ca exemplu pe cei de la PNL şi măsurile pe care le propun pentru salariile medicilor. „Şi noi avem în vedere să existe un transfer între creşterea economică şi bunăstarea cetăţeanului, dar acest lucru trebuie pus într-o bază sănătoasă, corectă, logică, şi anume întâi asigurăm condiţiile de creştere economică, printr-un program de investiţii. Vă informez că în urmă cu o săptămână noi am lansat Pactul Naţional pentru Investiţii, iniţiator a fost Daniel Constantin, un program de investiţii de 48 miliarde euro pe următorii patru ani, alocaţi pe mai multe domenii”, a adăugat Tăriceanu. Liderul ALDE a precizat însă că orizontul 2020 prevede o creştere a salariului mediu la 3000 lei şi a pensiei medii la 1500 lei, obiective care se pot realiza programat şi numai dacă se îndeplineşte programul de investiţii.

         „Din păcate, anul acesta avem un exemplu de proastă administrare, datorită incompetenţei Guvernului. Din cei 5% din Produsul Intern Brut alocat pentru investiţii s-au cheltuit mai puţin de jumătate până în prezent. În momentul de faţă este un excedent bugetar şi acest lucru se datorează incapacităţii manageriale, administrative a membrilor actualului Guvern în frunte cu primul ministru de a cheltui banii pentru investiţii, care înseamnă de fapt dezvoltare. Noi punem un accent mai mare pe aceste investiţii şi în programul nostru veţi găsi 6% din PIB alocat anual, pentru că fără această filozofie economică nu vom putea să recuperăm declajele care ne separă faţă de celelalte ţări europene”, a punctat liderul ALDE.

Tăriceanu a reamintit că că România, a şaptea ţară ca populaţie şi suprafaţă în UE, este a 17-a ţară ca PIB şi a 27-a ţară ca putere de cumpărare, practic penultima cea mai săracă ţară din Europa. De aceea, a opinat copreședintele ALDE, România trebuie să aibă un proiect de țară și un obiectiv, și anume „România, a şaptea putere economică a Europei”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5