Aleşii locali ALDE, la ceas de bilanţ. Călin Popescu Tăriceanu: ALDE nu remaniază niciun ministru

          Peste 245 de aleşi locali ai ALDE – vicepreşedinţi de consilii judeţene, primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi consilieri locali – s-au reunit la Bistriţa în cadrul Ligii Aleşilor Locali, eveniment politic intern girat de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general – Daniel Chiţoiu, preşedintele LAL – Simona Brătulescu, eurodeputaţii Norica Nicolai şi Renate Weber, liderul ALDE din Senat – Daniel Zamfir.

          „Este o reuniune eminamente politică, pe care noi am organizat-o cu reprezentanţii noştri din administraţia locală şi care are drept scop discutarea unor probleme de interes mai larg, mai general, chestiuni politice legate de actul de guvernare, de priorităţile pe care le-am avut, de priorităţile pe care le avem în continuare şi chestiunile care ţin de administraţia locală, de proiectele pe care colegii noştri primari, consilieri judeţeni sau locali le au, pe diferite domenii, fie că vorbim de infrastructură de transport, de sănătate, învăţământ, mediu. Acesta este şi motivul pentru care la această reuniune participă colegi de-ai noştri care sunt în diferite funcţii la nivel guvernamental, secretari de stat sau reprezentanţi din autorităţi şi agenţii guvernamentale”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

          Liderul formaţiunii a adăugat că este o reuniune aproape la jumătate de mandat pentru a face o evaluare a realizărilor şi a lucrurilor care rămân de implementat în continuare.

          „Nu e ultima întâlnire pe care o vom face dar e un moment important mai ales că ne apropiem cu paşi repezi de alegerile europarlamentare de anul viitor şi de alegerile prezidenţiale. E obligatoriu să facem acest bilanţ şi să discutăm şi de pregătirea noastră pentru anul 2019. Avem o participare foarte bună, sunt foarte mulţi colegi parlamentari din grupurile de la Senat şi de la Cameră”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

          În context, preşedintele ALDE a anunţat că formaţiunea nu va remania niciun ministru. „Fiecare partid îşi face propria evaluare a miniştrilor, care sunt reprezentanţii partidului în Guvern. Niciodată nu pot să spun că totul merge perfect, nici în ceea ce-i priveşte pe colegii mei, nici în ceea ce mă priveşte pe mine. Fiecare avem loc să facem mai bine şi mai mult, dar pe ansamblu activitatea lor, până în acest moment, a fost considerată pe baza evaluărilor făcute ca satisfăcătoare, adică nu calificativul satisfăcător într-o scară a calificativelor în care există foarte bine, bine şi satisfăcător, ci în contextul unei afirmaţii de tip generic. Noi am făcut o evaluare pe obiective, pe care le-au avut, pe modul în care şi-au dus la îndeplinire sarcinile şi am apreciat la toţi activitatea pe care au avut-o. Cu fiecare dintre ei am avut discuţii şi am făcut observaţii prin care să-şi îmbunătăţească performanţa”, a mei spus Călin Popescu Tăriceanu.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5