Călin Popescu Tăriceanu, în Bistriţa-Năsăud: Vreau să facem din România a 7-a putere a Europei!

Gabriela Ciornei, Carmen Bulz

Candidatul Independent Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat pentru o zi, în scop electoral, în județul Bistrița-Năsăud! Alături d epreşedintele Senatului României au fost deputatul Daniel Chiţoiu, deputatul Virgil Guran (vicepreşedinte PLR), deputatul Steluţa Cătăniciu (preşedinte PLR Alba), dar şi fostul ministru Radu Stroe, în timp ce oficiile de gazdă le-au revenit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean – Dorin Popescu şi preşedintelui PLR Bistriţa-Năsăud - Radu Bilegan.
Primul popas a fost la Romuli, comună care s-a bucurat de o largă susţinere financiară în vremea când prim-ministru al României era Călin Popescu Tăriceanu. Întâmpinat cu pâine, sare şi cu ţuică de la “protopopul de Bistriţa”, după cum spunea edilul Ioan Moniţa, preşedintele Senatului a avut o întrevedere cu angajaţii Primăriei şi ai ocolului silvic. “Comuna Romuli vă este recunoscătoare şi vă datorează multe lucruri. Vă mulţumesc că nu v-aţi schimbat şi aţi rămas acelaşi om. Sunteţi un om de onoare şi un om integru. Vă spun, pentru noi, pentru Romuli, sunteţi preşedintele nostru din primul tur!”, a spus primarul Ioan Moniţa.
Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a putut vedea două obiective realizate în mandatul său de premier – grădiniţa şi şcoala din localitate.
Candidatul la Preşedinţia României le-a vorbit localnicilor despre proiectul său pentru România, la căminul cultural.
“Am văzut cât de harnic este primarul dumneavoastră, cât de multe lucruri a reuşit să facă, unele din bani europeni. Numai aşa se poate ridica o ţară, prin hărnicia oamenilor, prin abnegaţie, prin devotament.
Candidez la Preşedinţia României cu un singur gând. Vreau să ducem România acolo unde merită să fie. (…) Vreau să reluăm ce a fost în perioada mandatului meu de prim-ministru, să facem din România a şaptea putere a Europei. Vă rog să mă susţineţi în acest proiect, să facem din ţara care este astăzi o ţară mai bogată şi mai respectată.
Vă cer să mă sprijiniţi ca să putem duce la bun sfârşit acest proiect, pentru că atunci când am fost prim-ministru am demonstrat că România se poate transforma, într-o perioadă scurtă”, le-a spus Călin Popescu Tăriceanu.
***
De altfel, mesajul a fost reitarat şi la Bistriţa, atât la întâlnirea de la Palatul Administrativ cu cei 11 primari care s-au alăturat echipei sale (plus viceprimari, consilieri locali şi numeroşi simpatizanţi), cât şi la fabrica Elcom. Vizita în judeţul nostrum s-a încheiat la Sânmihaiu de Câmpie, acolo unde, după un an de muncă, agricultorii sărbătoreau Ziua Recoltei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5